GODT LIKT: Skolen, lokalsamfunnet og familien sørger etter at 15 år gamle Jordan Edwards ble skutt og drept av politiet i helgen.
GODT LIKT: Skolen, lokalsamfunnet og familien sørger etter at 15 år gamle Jordan Edwards ble skutt og drept av politiet i helgen. Foto: Mesquite Independent School District

15-åring skutt og drept av politiet i USA

15 år gamle Jordan Edwards ble skutt i hodet da han forsøkte å forlate en fest lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld rykket politiet i Texas ut til en fest i Balch Springs, en forstad i Dallas.

Det var flere fulle ungdommer på stedet, og under noe uklare omstendigheter skjøt og drepte politiet en 15 år gammel gutt, Jordan Edwards, på stedet.

15-åringen ble skutt i hodet gjennom et bilvindu, og døde på sykehus av skadene.

Ingen politibetjenter ble skadet i hendelsen, og betjenten som skjøt er for tiden tatt ut av tjeneste, skriver Dallas News.

Nye opplysninger

Etter hendelsen sa politiet først at Edwards satt i en bil med andre tenåringer som rygget mot en politibetjent på en «aggressiv måte», slik at han så seg nødt til å løsne skudd.

Mandag kom imidlertid nye opplysninger på en pressekonferanse, om at bilen Edwards satt i ikke rygget mot politiet, men begynte å kjøre fra stedet da politibetjentene nærmet seg, skriver New York Times.

De nye opplysningene kom etter at politisjefen gjennomgikk videoopptak fra kameraene som var festet til politibetjentene.

– Etter å ha vurdert videoen, så mener jeg at skytingen ikke oppfylte våre kjerneverdier, sa politisjef Jonathan Haber på en pressekonferanse mandag, ifølge NBC.

Skytingen er fortsatt under etterforskning, og Haber utdypet ikke ytterligere hva han mente om hendelsen.

Familien i sorg

Edwards-familiens advokat, Lee Merritt, takket politisjefen for sakens nye opplysninger og det de ser som innrømmelsen av en feilvurdering.

I SORG: Edwards foreldre, Charmaine og Odell Edwards, tørker tårer når de hører advokaten prate om sønnen på et pressemøte mandag. 
I SORG: Edwards foreldre, Charmaine og Odell Edwards, tørker tårer når de hører advokaten prate om sønnen på et pressemøte mandag.  Foto: Guy Reynolds/AP

– Det var ingen våpen involvert, ingen aggressiv oppførsel, ingen mistenkte. Det eneste motivet de hadde for å skyte var at bilen skulle ha blitt brukt som våpen, og nå stemmer heller ikke det, sier Merritt til New York Times.

I en pressemelding skriver advokaten at familien «er knust etter det meningsløse drapet, og spør etter en grundig etterforskning».

15-åringen var ifølge skolen en godt likt elev som likte å spille fotball.

– Han var en flink elev som var godt likt av sine lærere, trenere og medelever. Hele distriktet, særlig ansatte og elever ved Mesquite High School, sørger over dette grusomme tapet, sier skolen i en uttalelse.