PARIS: Soldater vokter Eiffeltårnet på den franske valgdagen i år. Frankrike har blitt rammet av flere terrorangrep de siste årene.
PARIS: Soldater vokter Eiffeltårnet på den franske valgdagen i år. Frankrike har blitt rammet av flere terrorangrep de siste årene. Foto: Ludovic Marin/AFP

Amerikansk UD advarer mot reiser til Europa

Utenriksdepartementet i USA advarer amerikanere som bor i og reiser til Europa om terrortrussel på kontinentet denne sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I de oppdaterte reiserådene som kom mandag henviser departementet til hendelser i Frankrike, Russland, Sverige og Storbritannia og sier de er bekymret for mulige terrorangrep framover.

Ifølge departementet er ekstremistgruppa IS, al-Qaida og deres støttespillere i stand til å planlegge og utføre angrep i Europa. Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen. Kjøpesentre, flyplasser, offentlige bygg og restauranter pekes ut som mulige angrepsmål.

Den forrige terroradvarselen angående Europa fra departementet ble sendt ut 21. november i fjor og utløp 20. februar. Den nye advarselen gjelder fram til 1. september.

(NTB)