Høylytt russ bortvist og arrestert:

Politiet: – Vi er forberedt på at det bare vil øke fram til 17. mai

Flere steder i landet rykket politiet ut til meldinger om høy musikk og bråk fra russen natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Oslo fikk politiet natt til tirsdag en rekke meldinger om støyende russ. En patrulje rykket ut til Mariholtet, hvor det var kommet flere meldinger om høylytt russ.

– Det var russebusser som spilte høy musikk og som ble bortvist fra stedet, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til TV 2.

Også i Thorvald Meyers gate på Grunerløkka rykket politiet ut, og tre russ ble brakt inn til arresten for ordensforstyrrelse.

Støy og musikk

Ved 04.30-tiden rykket politiet ut til Bogstad camping, etter melding fra flere fortvilte naboer som mistet nattesøvnen på grunn av høylytt musikk fra russebusser. Men ved ankomst verken så eller hørte politiet russen.

– Det går i støy og musikk som generer som telefoner til oss, sier operasjonslederen.

Politi har også fått flere meldinger om bråk fra russen som de ikke har rykket ut til.

– Vi får meldinger om russen omtrent hver eneste natt nå, og vi er forberedt på at det kommer til å øke på fram til 17. mai, sier Hausvik.

Foreldre hentet russen

I Hordaland fikk politiet meldinger om høylytt russ og høy musikk ved området Heiane i Åsane. Russen hadde samlet seg ved IKEA, men dempet seg da politiet rykket til stedet.

Like etter klokken 02 meldte politiet at russen ryddet opp, og at flere foreldre hadde kommet for å hente dem.

I Tromsø fikk politiet klager på høy musikk fra russebiler ved Fløyahallen. Russen ble anmodet om å oppholde seg et annet sted og etterfulgte dette.