RINGEAVTALE: Vladimir Putin og Donald Trump skal snakke sammen på telefon tirsdag.
RINGEAVTALE: Vladimir Putin og Donald Trump skal snakke sammen på telefon tirsdag. Foto: Staff/REUTERS

Trump og Putin har avtalt ny telefonprat

Det hvite hus vil ikke si hva som er tema, men bekrefter at presidentene Donald Trump og Vladimir Putin skal snakkes på telefon tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump har avtale om å ringe Russlands president tirsdag ettermiddag, 18.30 norsk tid, opplyser Det hvite hus, uten offisielt å si hva som er tema. En rådgiver i Trump-administrasjonen sier imidlertid at de to vil diskutere krigen i Syria, der Russland støtter regimet til Bashar al-Assad, mens USA støtter opprørere som prøver å styrte ham.

Trump og Putin har hatt flere samtaler siden Trump ble valgt, inkludert en prat i forrige måned etter terrorangrepet i St. Petersburg, som Trump fordømte.

Trump uttalte at forholdet mellom USA og Russland trolig er på sitt dårligste noensinne, en uttalelse i sterk kontrast til retorikken fra valgkampen hans, der Trump sa at han håpet at han og Putin ville samarbeide i kampen mot terrorisme. Både FBI og Kongressen er fremdeles i gang med granskinger av mulig kontakt mellom Russland og Trumps valgkampapparat og påstandene om russisk innblanding i det amerikanske valget.

(NTB)