PL-studios dom:

Cans vidunderlige mål når ikke opp mot disse perlene

Å rangere mål opp mot hverandre er tilnærmet umulig. TV 2s Premier League-studio gjorde et forsøk likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se de vakre scoringene og PL-studios vurdering av dem i videoen øverst.

Alle er enig om at Emre Cans matchvinnermål for Liverpool mot Watford var av den vakre sorten.

Men hvor vakkert var det?

PL-studio tok på seg den umulige jobben med å sammenligne med tidligere drømmescoringer, selv om Brede Hangeland er klar på at dette er en evigvarende diskusjon som vil fortsette lenge.

Fra denne sesongen ble scoringen sammenlignet med Olivier Girouds skorpionspark for Arsenal mot Crystal Palace og Andy Carrolls brassespark for West Ham mot samme lag.

– Skorpionsparket vinner for meg. Det er så uvanlig og vanskeligere å gjennomføre enn det Emre Can gjør, sa Trevor Morley og fikk støtte av Brede Hangeland.

– Det er et element av flaks i alle disse målene. Det som er med Giroud sin er at den treffer så fantastisk i mål også, sa Hangeland.

– Uansett hvilket nivå du spiller fotball på, så har du sett et brasse- eller saksespark. Men jeg tror ikke alle har sett et skorpionspark på den måten, sier Morley.

Han mente også at Carrolls brassespark i januar, som faktisk vant prisen som månedens mål foran Girouds skorpionspark, var en bedre scoring enn Cans.

Wayne Rooneys brassespark mot Manchester City i 2011 ble i anledning Premier Leagues 20-års-jubileum stemt frem som det beste målet som var scoret i Englands toppdivisjon siden omleggingen.

Og scoringen tåler fortsatt tidens tann.

– Denne er best av alle, spør du meg. Her kommer det inn et nytt element – nemlig viktigheten av kampen, sier Hangeland.

Her er imidlertid de to ekspertene uenige.

– Ballen treffer Rooney på leggen. Can har mer ryggen mot mål, og med vinkelen på ballen er det nok vanskeligere å gjennomføre det Can gjør. I tillegg treffer Can bedre med skoen, sier Morley som påpeker at det var jevnt.

Han ombestemmer seg også flere ganger i løpet av egen argumentasjonsrekke, men lander med Can foran Rooneys treff.

– Dette viser jo at det er egentlig en meningsløs diskusjon. Vi blir aldri enige, sa Hangeland som på utfordring fra programleder Jan-Henrik Børslid likevel landet på Rooneys som best.

– Det er mer akrobatisk det Rooney gjør. Jeg syns han snur kroppen litt mer og er litt mer opp ned. Jeg syns det er mer et brassespark, og er nok det beste av de vi har sett.