Cans vidunderlige saksespark sendte Liverpool mot Champions League

Emre Cans fotballkunst ga Liverpool tre viktige bortepoeng mot Watford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford-Liverpool 0-1

Se Cans fantastiske saksespark i sammendraget over.

En scoring tre poeng verdig ble forskjellen på Watford og Liverpool.

Med Philippe Coutinho skadet tidlig i kampen fikk Liverpool kunstnerisk hjelp fra en mer uventet kilde: Emre Can.

På overtid av førsteomgang forvaltet Can Lucas' innlegg på strålende vis da han fikk kastet seg rundt og saksesparket inn 1-0 helt i krysset.

– Det er utført til perfeksjon, sa kommentator Simen Stamsø Møller.

– Det er improvisasjon på øverste hylle. Når det utføres på den måten, så er det utrolig vakkert å se på. Det er et av sesongens peneste mål i Premier League.

– Det er en vidunderlig, vidunderlig avslutning. Man kan se hvor stolt han er, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

– Når det fungerer, så blir det et magisk øyeblikk.

Heller ikke supporterne kunne tro hva de så.

Viktig steg mot topp fire

Cans vanvittige fulltreffer ble kampens eneste.

Da drømmemålet ble vist på skjermen i pausen, begynte programleder Jan-Henrik Børslid bare å le – stum av beundring.

– Jeg har aldri scoret et slikt mål før. Det var en god ball, men så tenkte jeg ikke så mye, og så ble det et vakkert mål, sa en fornøyd matchvinner etter kampen.

– Det viktigste var at vi tok tre poeng, og vi er fornøyd med det. De var nære å utligne. Vi har alt i våre hender. Vinner vi resten så er vi i Champions League. Dersom vi presterer som vi kan, så gjør vi det.

Seieren betyr at Liverpool utnyttet at alle konkurrentene i kampen om topp fire rotet det til for seg selv i helgen. Liverpool er nummer tre med 69 poeng, henholdsvis tre og fire poeng foran Manchester City og United, som riktignok har en kamp til gode.

Dermed har sjansene for Champions League-spill på Anfield neste sesong økt.

– Det er tre kamper igjen som vi forventer Liverpool skal vinne. Topp fire ser ganske trygt ut for Liverpool, men nå har de også overtaket på City i kampen om tredjeplassen, sier Brede Hangeland.

En tredjeplass gir direkte innpass i Champions Leagues gruppespill.

Watford er nummer 13 med 40 poeng, og har trolig gjort nok for å sikre seg videre Premier League-spill også neste sesong.

Cans fotballkunst var den perfekte medisinen etter at Liverpool slet med å finne veien gjennom Watford-forsvaret i førsteomgang.

Sjansefattig

Liverpool mistet i realiteten en kreativ kraft i Philippe Coutinho etter bare fire minutter. Fra da og til han gikk av banen ti minutter senere haltet han rundt.

Brasilianeren fikk en kraftig trøkk i låret i duell med Adrian Mariappa, og ble hinkende rundt med det som kunne se ut som en kraftig lårhøne. Coutinho prøvde å løpe den av seg, men måtte gi opp.

Han ble erstattet av Adam Lallana som hadde Liverpools største sjanse før Cans utrolige ledermål. Et langskudd fikk nesten den perfekte duppen, men ballen traff undersiden av tverrliggeren og spratt ut igjen.

Heurelho Gomes pustet lettet ut, men bare minutter senere lå ballen utagbart i nettet likevel.

Det forløsende 2-0-målet kom aldri, selv om Daniel Sturridge var nær i det 90. minutt.

Det ene målet var nok for Liverpool, selv om mange Liverpool-fans satte hjertet i halsen da Sebastian Prödl dundret ballen i tverrliggeren tre minutter på overtid.

– Fotball er at man må gjøre det som er nødvendig. Vi gjorde det vi måtte i dag, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Vi scoret et utrolig mål, og fortjente å vinne, selv om de var nær å utligne.