MARKERTE SEG: Gianni Moscon fra Italia (Team Sky) med den blå ledertrøyen etter å ha vunnet tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i 2016. pix
MARKERTE SEG: Gianni Moscon fra Italia (Team Sky) med den blå ledertrøyen etter å ha vunnet tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i 2016. pix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Toppsyklist suspendert etter rasisme

Gianni Moscon er utestengt i seks uker etter å ha uttalt seg svært upassende til FDJs Kevin Reza.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Team Sky på sine nettsider.

Det er laget selv som suspenderer ham etter et disiplinært møte.

Moscon har fått en formell advarsel, i tillegg til at han utestenges fra å kjøre i seks uker. Han må også gå et anti-rasismekurs, og dersom oppførselen gjentar seg vil han få sparken.

«Gianni innser at hans oppførsel var dårlig, og hvor seriøst Team Sky ser på hendelsen.

Han beklaget til Kevin Reza etter etappen og igjen til ham og laget hans morgenen etter. Den unnskyldningen ble akseptert. Gianni vet at det er ingen unnskyldninger for hans oppførsel, og at om det gjentas vil det resultere i at kontrakten hans blir terminert.»

Episoden skjedde under den tredje etappen av Tour de Romandie, og laget var tidlige ute med å bekrefte at Moscon hadde brukt nedsettende ord til FDJs Kevin Reza.

Ifølge Cyclingnews har lagets sportsdirektør Nicolas Portal kalt hendelsen «uakseptabel».

Fredagens etappe ble vunnet av Team Skys Elia Vivivani, og etter målgang la laget ut en video der lagkameratene gratulerte etappevinneren med seieren. I bakgrunnen ser man også en rasende Reza konfrontere Moscon.

Senere tvitret Reza-lagkompis Sebastian Reichenbach om hendelsen, selv om han ikke nevnte Moscon spesifikt.

– Sjokkert over å høre at det fremdeles brukes rasistiske uttrykk i feltet. Du er en skam for sporten vår, skrev han.