Bendtner svarte kritikerne med praktscoring

– Det var dette Rosenborg håpte de skulle få da de hentet ham, sier Jesper Mathisen etter at Nicklas Bendter endte måltørken da RBK slo Sarpsborg 08 i en høydramatisk toppkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarspborg 08 - RBK 1-2

Kampfakta finner du her

Se scoringene øverst

Ncklas Bendtner scoret, Mushaga Bakenga ble matchvinner og Milan Jevtovic utvist da RBK sikret seg en luke i toppen.

Den danske 29-åringen har fått mye kritikk de siste ukene, men det tok bare ni minutter før han viste seg frem for et fullsatt Sarpsborg Stadion. De over 5700 tilskuerne fikk se det man i Danmark kaller en «kongekasse».

Anders Konradsen startet angrepet med en nydelig pasning fra egen banehalvdel, som fant Nicklas Bendtner på 19 meter. Med ett touch tok han ballen med seg og avsluttet på nydelig vis med et skudd på utsiden av foten fra skrått hold i motsatt kryss.

En flott måte å avslutte måltørken som hadde vart siden seieren over Sandefjord 5. april. Spissen er nå på vei mot en av sine mest målrike sesonger siden han spilte for Sunderland i 2011-2012. Da ble det åtte scoringer.

– Touchet og avslutningen er helt i toppklasse, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som ikke har vært imponert over det dansken har levert så langt i RBK-trøyen.

– Det var dette Rosenborg håpte de skulle få da de hentet ham. Etter en skuffende start på sesongen viser han endelig hva han er kapabel til i den type situasjoner, roser Mathisen.

Bendtner, som ble byttet ut etter 70 minutter, var også fornøyd. Han fortalte at RBK har trent mye på å true bakrom i det siste. Dette lyktes de med da han scoret.

29-åringen var påpasselig med å hylle lagets innsats i seieren, men var også tilfreds med sitt første mål på tre kamper. På spørsmål fra VG om hvilket terningkast han vil gi scoringen, gikk han for toppnoteringen seks.

Han ble også spurt om hvordan han tenkte før han plasserte ballen i lengste kryss.

– Var det instinkt?

– Det kan du godt kalle det. Når du får ballen der, har du to muligheter. Enten tar du den ned og avslutter, eller dribler motstanderen. I den situasjonen var det best å ta den ned og avslutte med høyre eller venstre. Det er ikke mer å forklare. Jeg tror målet snakker for seg selv, sa Bendtner, som slo fast at nå går det riktig vei for både ham og laget.

– Bendtner er i egen klasse i begynnelsen av kampen, men så får han vanskelige arbeidsforhold når Sarpsborg har såpass mye ball. RBK er ikke gode nok spillemessig til at vi får se det han er best på, men jeg synes kampen i dag er et stort steg i riktig retning, spesielt det vi så i store deler av førsteomgang, sier Mathisen om danskens innsats.

– Til alle som har vært skuffet til nå: Dere burde tatt turen til Lerkendal og sett ham på trening. Da hadde de sett hvor god han er. I dag viste han det i kamp. Både ham og andre nye spillere trenger tid. Det jobber vi med på trening og håper på jevn stigning utover sommeren, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

Forrykende start på kampen

Det ble en forrykende førsteomgang i Sarpsborg. Begge lag gikk offensivt ut og spillet bølget frem og tilbake. Ole Jørgen Halvorden ropte på straffe etter en takling etter fem minutter, men ble ikke hørt av dommeren.

Nicklas Bendter scoret omgangens eneste mål etter ni minutter.

Tre minutter før pause måtte RBKs Pål André Helland og Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen byttes ut med det som så ut som hver sin strekkskade. De to kantspillerne ble erstattet av henholdsvis Mushaga Bakenga og 18-åringen Tobias Heintz.

– Det var mange rare pasninger. Vi må være mer presise, oppsummerte hjemmelagets Anders Trondsen overfor MAX etter omgangen.

Kjappe scoringer og rødt kort

Sarpsborg, som har vært et friskt offensivt pust i årets eliteserie, fortsatte å forsøke å presse Rosenborg etter hvilen, men – som trener Geir Bakke påpekte overfor MAX i pausen – trønderne er hakket bedre enn andre lag de har møtt så langt.

Rosenborg, som ikke har vært i toppslag spillemessig de siste kampene, ble spilt lave og straffet da André Hansen tabbet seg ut og slapp inn et hardt skudd fra Joachim Thomassen etter 80 minutter.

Da tok det fyr i Sarpsborg.

Mushaga Bakenga slo umiddelbart tilbake for Rosenborg i første angrep etter avspark da han skjøt inn 2-1 fra skrått hold.

– Midtsjøs fremspill til Bakenga der er sammen med Bendtners scoring kampens store prestasjoner, fastslår Jesper Mathisen.

Og minuttet etter ledermålet mistet Milan Jevtovic hodet og grisetaklet innbytter Heintz. Belønningen ble direkte rødt kort fra dommer Svein Oddvar Moen.

– Helt korrekt. Slike taklinger må vi bare ha bort. Der gjør Norges beste dommer en god jobb, roser Mathisen.

Til tross for store sjanser til Sarpsborg i sluttminuttene endte det med seier 2-1 til Rosenborg.

– Bendtner spilte en klassekamp i dag. Og til de som sier vi er i så dårlig form: Det er i sommer det smeller og da vi skal være i toppform. Vi bygger sakte, men sikkert og så får vi se resultatet etter hvert, sa matchvinner Bakenga til TV 2.

Sarpsborgs målscorer Joachim Thomassen ergret seg over at de slapp inn mål like etter at han hadde utlignet.

– Det er jævlig bittert. Vi går på den eneste minen vi ikke skal gå på. Det er ikke godt nok, og vi må lære av det, sier han til TV 2.

Trygget tabelledelsen

Med seieren befestet RBK plassen på toppen av eliteserietabellen. De er nå fire poeng foran Sarpsborg og Stabæk.

– Sarpsborg har mye ball og styrer mye, men Rosenborg er bedre foran begge mål. Derfor kommer de til å vinne Eliteserien uten problem i år også. De har 5-1-0 etter seks kamper. En fantastisk sesongstart, og de har allerede en solid luke til det som de trodde skulle bli deres største konkurrenter, sier Mathisen, som også har latt seg sjarmere av Sarpsborg.

– De bidrar i meget stor grad til at dette ble en meget underholdende fotballkamp. For et sjarmerende lag! De kommet til å være med i toppen helt inn.

Rosenborgs neste kamp er hjemme mot Brann søndag kveld. Sarpsborg spiller borte mot Strømsgodset.