POLITISTASJON: Politistasjonen i Nicosia til venstre, og et sladdet bilde av den fire år gamle jenta til høyre.
POLITISTASJON: Politistasjonen i Nicosia til venstre, og et sladdet bilde av den fire år gamle jenta til høyre. Foto: TV 2 / Privat

Barnefaren: – Det var jeg selv som hentet datteren min i barnehagen

Faren til den tre år gamle jenta som ifølge kypriotisk politi ble bortført i forrige uke, sier det var han som hentet jenta i barnehagen, ikke to maskerte menn. Det opplyser mannens advokater. Morens advokat er ikke enig i fremstillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen opplyser til sine advokater Mette Yvonne Larsen og Morten Engesbak at påstanden som er gjengitt i mediene om at datteren ble hentet av maskerte menn ikke er riktig.

Ifølge faren var det han selv som hentet datteren i barnehagen, og ifølge ham kjente datteren ham igjen umiddelbart.

– Ifølge vår klient observerte barnets mor at det var han som hentet barnet, og han tilbakeviser at hun ble dyttet, slik som fremstilt i mediene, sier advokatene i en pressemelding.

– Vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, sier de to advokatene.

Barnemorens kypriotiske advokat avviser det som blir videreformidlet fra faren via advokatene.

– Det var ikke faren som hentet henne i barnehagen. Det var to maskerte menn som dyttet til moren og tok barnet. Barnet skrek og gråt, sier morens advokat.

Etterlyst

Faren er etterlyst internasjonalt med bilde og navn i hele Europol-området.

Ifølge barnehageansatte ble den fire år gamle jenta kidnappet av maskerte menn i barnehagen torsdag morgen. Dette har også politiet uttalt.

Det er altså dette faren selv bestrider.

Fem personer er pågrepet i saken, mistenkt for å ha deltatt i kidnappingen. Senest søndag ble en 44 år gammel mann pågrepet.

Fire personer ble pågrepet allerede torsdag kveld , og politiet fant det de mener kan være fluktbilen, en svart Range Rover, hos en av de pågrepne.

De er ifølge politiet 47, 44, 39 og 33 år gamle.

To av de pågrepne er løslatt.

Etter det TV 2 kjenner til pleier mistenkte på Kypros å varetektsfengsles i 7 til 8 dager dersom politiet har sterke bevis mot dem.

Er sammen

Allerede torsdag kom barnefaren med en offentlig uttalelse via sine advokater om at han og datteren var sammen.

For et år siden ble tre nordmenn, blant dem den profilerte eks-torpedoen Espen Lee, pågrepet på grenseovergangen mellom den tyrkiske delen av Kypros og den greske delen, mistenkt for å ha planlagt en kidnapping av jenta.

De tre ble senere løslatt, og saken ble henlagt både på Kypros og av norske myndigheter, etter at etterforskningen ikke førte til bevis om at de tre hadde kidnappingsplaner.

Mannen anmeldte i 2015 sin kone for å ha tatt med seg datteren fra Norge, der hun er født, til Kypros.