Inge Rønning kroket en storfisk på nesten åtte kilo bare to timer etter at sesongen i Renaelva var i gang.
Inge Rønning kroket en storfisk på nesten åtte kilo bare to timer etter at sesongen i Renaelva var i gang. Foto: Inge Rønning

Fikk storfisken like etter sesongåpningen

– Blir umulig å toppe

Ørretsesongen i Renaelva var bare noen timer gammel før Inge Rønning kroket drømmefisken. Men storfiskeren beholder den ikke selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er uten tvil tidenes sesongstart for min del, og jeg er redd det blir tidenes verste fortsettelse, sier Inge Rønning.

Det skal nemlig litt til å toppe den nesten åtte kilos tunge ørreten han fikk bare timer etter sesongstarten i Renaelva.

– Jeg er helt vanvittig godt fornøyd, sier en smørblid storørretfisker til nettstedet Hooked etter å ha landet sitt livs ørret.

Renaelva åpnet som vanlig ved midnatt natt til 1. mai, og Inge Rønning fra Rendal, som er en del av Rapala sitt ProGuide-team i Norge var på plass fra tidlig morgen.

Han fikk kjapt en flott ørret på 1,6 kilo, men to timer ut i fiskeøkten slo stangen hans virkelig knute på seg.

– Det er tidlig enda, og fisken var ikke veldig sprek, men den var utrolig seig og tung, så jeg måtte holde på med den en god stund, sier han.

– Dette er den bredeste og mest høyreiste ørreten jeg noen gang har sett, så den hadde litt av en side å dra fordel av ute i strømmen. Til slutt havnet den likevel i håven, sier Rønning til Hooked.

Inge Rønning kroket en storfisk på åtte kilo bare to timer etter at sesongen i Ranaelva var i gang.
Inge Rønning kroket en storfisk på åtte kilo bare to timer etter at sesongen i Ranaelva var i gang. Foto: Inge Rønning

Skal ikke spises

Vel oppe på land ble den enorme ørreten målt til 83 centimeter og veid til hele 7,7 kilo.

Etter måling, veiing og fotografering ble den grove fisken satt uskadd tilbake igjen. Dette er fast prosedyre blant de fleste seriøse storørretfiskere i Rena fordi de store fiskene spiller en viktig rolle som både avlsfisker og toppredatorer.

Selv om dette kan være den største fisken som blir tatt i Renaelva hele sesongen, er det allikevel et godt stykke unna Norgesrekorden. Den gamle rekorden fra 1981 er vanskelig å slå. I Mjøsa ble det kroket en ørret på 15,3 kilo.