1.mai-opptøyer i Paris

Fransk politi har skutt tåregassgranater mot demonstranter etter sammenstøt i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammenstøtene skjedde mandag ettermiddag like ved Place de la Bastille i Paris da 1. mai-toget var på vei fra plassen til en annen plass i nærheten.

Om lag 150 maskerte demonstranter kastet molotovcocktails mot politiet, som svarte med å skyte tåregassgranater. Øyenvitner forteller at demonstrantene også dyttet en handlevogn fylt med brennende materiale mot politiet.

Minst tre politifolk ble såret, opplyser franske myndigheter. Ifølge medieopplysninger har én av dem fått alvorlige brannskader.

Omringet

Videoopptak viser hvordan opprørspolitiet først omringet og forsøkte å isolere de maskerte demonstrantene fra resten av 1. mai-toget, før de tok i bruk tåregass mot demonstrantene.

De maskerte demonstrantene var i hovedsak ungdommer som protesterte mot Emmanuel Macron og Marine Le Pen, og som ikke vil ha noen av dem som president.

Øyenvitner forteller at flere av ungdommene virket aggressive og knuste butikkvinduer og kastet knallskudd mot politiet.

Stor 1. mai-markering

Årets 1. mai-markering i Paris var en av de største på mange år. Titusener av mennesker deltok i toget mens store politistyrker var utplassert langs ruten og i sidegatene.

DRAMATISKE BILDER: <b>Demonstrantene sendte brennende vogner mot politiet.<br></b>
DRAMATISKE BILDER: Demonstrantene sendte brennende vogner mot politiet.
Foto: Philippe Lopez

Toget gikk fra Place de la Republique til Place de la Nation via Place de la Bastille, der bråket oppsto.

Markeringene var preget av at det er mindre enn en uke igjen til presidentvalget der sentrumskandidaten Emmanuel Macron og høyrepopulisten Marine Le Pen møtes.

Både støttespillere og motstandere av begge kandidatene demonstrerte høylytt.

(©NTB)