Smørblid Kristoff sang nasjonalsangen da arrangøren sviktet

Alexander Kristoff vant Eschborn-Frankfurt for tredje gang på rad, men den norske nasjonalsangen hadde ikke arrangørene klar...

Se den uforglemmelige syngingen i videovinduet øverst.

Alexander Kristoff vant det 215 kilometer lange Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

Det er tredje gang på rad at Kristoff vinner rittet.

– Helt rått, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Det var neppe overraskende at Kristoff gikk til topps, men likevel klarte ikke arrangørene å spille av nasjonalsangen da nordmannen skulle hylles.

Da tok Kristoff ansvar selv og sang «Ja, vi elsker» solo fra toppen av premiepallen - til stor begeistring fra andre deltakere, publikum og seg selv.

Katusha-rytteren kan neppe sies å ha truffet alle toner, men en smørblid Kristoff smilte og lo under og etter seansen.

Takket for hjelpen

Med sin tredje seier i rittet tangerer Kristoff Erik Zabel, som også har vunnet rittet tre ganger.

Eriks sønn Rick har en stor del av æren for Kristoffs seier. Det var han som dro opp 29-åringen og de to fikk en luke etter at Jasper Stuyven slapp hjulet til Kristoff.

Dermed kunne de to Katusha-rytterne sykle inn til første- og andreplass i det ufyselige regnværet flere sykkellengder foran resten. John Degenkolb ble nummer tre.

– Rick ledet meg gjennom svingene og gjorde et perfekt opptrekk, sier Kristoff etter seieren.

– Heldigvis var han lagkameraten min og brukte krefter for å hjelpe meg, for ellers hadde han kanskje vunnet løpet, lo en ydmyk og kald seierherre etter løpet.

Se maktdemonstrasjonen:

Slet i bakkene

Nordmannen har vunnet de to siste utgavene av rittet som er blitt arrangert: I 2014 og 2016. 2015-utgaven ble avlyst på grunn av en terrortrussel.

Kristoff slet på den siste stigningen, og var ikke med de elleve som var først over toppen, men med godt over 30 kilometer igjen kunne Kristoffs hjelperyttere i Katusha og Bora-Argon hente inn utbrytergruppen.

Dermed var nordmannen i en god posisjon inn på oppløpet.

– Jeg hadde et veldig sterkt lag som kjørte meg opp igjen. Jeg ville ikke hatt en sjanse uten dem, sier Kristoff.

Før rittet stod Kristoff med fem seiere denne sesongen. Tre i Tour of Oman, en i Etoile de Besseges og en i Tredagers i De Panne. I tillegg ble han nummer fire i San Remo og femteplass i Flandern rundt.