Støre ut mot regjeringen og midlertidige ansettelser

– Valget i høst er både et veivalg og et verdivalg, sa Jonas Gahr Støre i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-leder Jonas Gahr Støre benyttet 1. mai-talen i Oslo til å hamre løs mot en regjering han mener har svekket arbeidsmiljøloven.

– 1. mai er både en festdag og en kampdag. Og til høsten står en ny strid. Stortingsvalget i høst er både et veivalg og et verdivalg, innledet Ap-lederen sin 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo med.

Videre sier han at valget står mellom to tydelige alternativer: Fremskrittspartiet og Høyre på den ene siden, og en Ap-ledet regjering på den andre.

– Det står mellom høyrepartiene, som har svekket arbeidsmiljøloven og tvunget arbeidsfolk ut i den største generalstreiken siden krigen, og oss som vil forsterke og forbedre arbeidsmiljøloven, sier han, og peker på den økte adgangen til midlertidige ansettelser regjeringen innførte i 2015.

Han mener regjeringens politikk har ført til at rekordmange står utenfor arbeidslivet.

–Noen kaller dette det nye arbeidslivet, men dette er ikke nytt. Før kalte vi det løsarbeidersamfunnet, og dit skal vi ikke tilbake, sier Støre.

Også velferdssamfunnet, fagorganisering, statlig eierskap, høyrepopulisme og å redusere forskjeller i samfunnet var temaer i talen, som ble holdt foran et hav av folk og paroler på arbeidernes dag i sentrum av hovedstaden.

(©NTB)