SJOKK: Festdeltagerne ble sjokkerte vitner til at en mann gikk amok med skytevåpen søndag ettermiddag. Noe motiv er ikke kjent.  Foto: ApP/NTB SCANPIX
 SJOKK: Festdeltagerne ble sjokkerte vitner til at en mann gikk amok med skytevåpen søndag ettermiddag. Noe motiv er ikke kjent.  Foto: ApP/NTB SCANPIX

BASSENGFESTEN ENDTE I BLODBAD:

Skjøt syv personer på bassengfest

En kvinne er død og flere hardt skadd etter at en mann skjøt rundt seg under en fest i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i San Diego skjøt og drepte en person mistenkt for å stå bak skyting under en bassengfest søndag.

Politiet fikk melding om skyting, på det som var en bursdagfest, like før kl 18, skriver nyhetsbyrået AP.

Den avdøde 49-åringen skal ha skutt syv mennesker. En kvinne døde, og de andre seks er fraktet til sykehus. I tillegg ble én person skadet i da han flyktet fra stedet. Alle de skadde er fargede, mens gjerningsmannen var hvit.

– Dette er en forferdelig hendelse som fant sted i dag, sa ordfører Kevin Faulconer på en pressekonferanse. Han la til at hele byen støtter ofrene og deres pårørende.

Hendelsen skjedde i et stort leilighetskompleks like ved University of California. Det er ukjent om mannen kjente festdeltagerne, men de skal ha tilbud ham mat og drikke da han ankom festen. Han satte seg deretter i en solstol. Det var her han satt da han startet skytingen. Vitner forteller at han avfyrte nærmere 40 skudd.

– Han hadde en øl i den ene hånden og pistolen i den andre, forteller et vitne.

Det var et av politiets helikoptere som kom først til stedet. Da lå flere ofre på bakken. Gjerningsmannen fortsatt på stedet, og i gang med å lade skytevåpenet. Tre politimenn på bakken gikk etter 49-åringen, og skjøt ham da han siktet på dem.

Gjerningsmannen bodde i samme kompleks som festen fant sted, men noe motiv er ennå ikke kjent. Mannen skal ifølge San Diego Union Tribune ha hatt store økonomiske problemer. Politiet er i full gang med etterforskning.