MASSIV POLITIJAKT: Politiet jaktet gjerningspersonene både til lands, vands og med helikopter hele torsdag, etter at 4-åringen ble kidnappet. Foto: EBU/Politiet.
MASSIV POLITIJAKT: Politiet jaktet gjerningspersonene både til lands, vands og med helikopter hele torsdag, etter at 4-åringen ble kidnappet. Foto: EBU/Politiet.

Ny arrestasjon etter Kypros-kidnapping

En 44 år gammel mann er pågrepet, siktet for å være delaktig i kidnappingen av en 4 år gammel norsk jente på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

44-åringen ble pågrepet søndag kveld, og er den femte personen som er pågrepet i saken, melder kypriotisk politi.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Den fire år gamle jenta ble kidnappet torsdag av to eller tre maskerte menn utenfor barnehagen hun går i i byen Nikosia.

Fire personer ble samme kveld pågrepet, og politiet fant det de mener kan være fluktbilen, en svart Range Rover, hos en av de pågrepne.

De er ifølge politiet 47, 44, 39 og 33 år gamle.

Faren etterlyst med navn og bilde

Kypriotisk politi etterlyste fredag den 48 år gamle norske barnefaren i hele Europol-området.

Det bekreftet politiet på Kypros til TV 2.

– Vi har etterlyst ham gjennom Europol, med en «Red Notice», sa Yiannos Petrides, pressetalsmann for politiet på Kypros til TV 2.

Dette betyr at mannens navn og bilde er registrert hos alle grensemyndigheter i Europa som er medlem av EUs byrå for politisamarbeid.

Nordmannen er ifølge etterlysningen siktet for å ha inngått en konspirasjon for å begå en forbrytelse, for kidnapping av barn som lever under rettmessig omsorg og for kidnapping av et barn under 16 år, samt for «overfall».

Påstått kidnappingsforsøk tidligere

I februar i fjor ble tre nordmenn, blant dem den profilerte eks-torpedoen Espen Lee, pågrepet på grenseovergangen mellom den tyrkiske delen av Kypros og den greske delen av Kypros, mistenkt for å ha planlagt en kidnapping.

De tre ble senere løslatt, og saken ble henlagt både på Kypros og av norske myndigheter, etter at etterforskningen ikke førte til bevis om at de tre hadde kidnappingsplaner.

Den gang hevdet nordmennene og jentas far at de bare skulle hente en bil som tilhørte nordmannen.

Både Espen Lee og en 29 år gammel mann som var involvert i saken i fjor, har til TV 2 uttalt at de ikke har noe med kidnappingen å gjøre.