Liverpool kan komme til å møte City i enkeltkamp om plass i Mesterligaen

Den ekstremt jevne kampen om Mesterliga-plassene ble enda jevnere søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2-ekspertenes oppsummering av topp fire-kampen pr. nå i vinduet øverst!

Det tetter seg til i toppen av Premier League, og søndagens resultater for de Mesterliga-jagende klubbene var alt annet enn det de trengte.

Både Manchester City, Manchester United og Arsenal avga poeng, og dermed var det Liverpool, som først spiller mandag, som kom best ut.

– Den store vinneren denne helgen, uten å gjort noen ting som helst, er Liverpool. De har sittet hjemme i godstolen og sett at de andre har snublet, og det trengte de etter at de tapte mot Crystal Palace, sier Erik Thorstvedt.

Se Watford-Liverpool 21.00 (sendestart 20.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Forut for mandagskampen mot Watford er Jürgen Klopps lag nå á poeng med Manchester City, og de to har faktisk også begge 28 plussmål scoret. Det eneste som skiller er Liverpools flere scorede mål (70 mot Citys 65), men dersom også dette skulle ende likt vil vi stå overfor et svært spesielt scenario ved sesongslutt.

INNSPURTEN: Disse kampene skal spilles i løpet av mai. Foto: TV 2
INNSPURTEN: Disse kampene skal spilles i løpet av mai. Foto: TV 2

I et slikt tilfelle vil man, dersom de to havner likt og plasseringen de havner likt på er en kvalifikasjonsplass, bli nødt til å ta i bruk en enkeltstående kvalikkamp for å avgjøre hvem av de to som skal «havne øverst», skriver The Mirror.

Premier League-regel C. 17 sier nemlig følgende:
«If at the end of the season either the league champions of the clubs to be relegated or the question of qualification for other competitions cannot be determined because two or more clubs are equals on points, goal difference and goals scored, the clubs concerned shall play off one or more deciding league matches on neutral ground, the format, timing and venue of which shall be determined by the board.»

TV 2-ekspert: – Liverpool og City har enklest kampprogram
Dermed kan det bli duket for en kamp på for eksempel Wembley, der det skal avgjøres hvem av de to som får Mesterliga-plass eller hvem av de to som får direkte plass og hvem av dem som må spille kvalifisering.

– Det har aldri skjedd før. Det ville vært så kult. Det ville vært briljant om det ender slik, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

– Fallesyken, som i noen andre ligaer er altfor utbredt, ser ut til å ha kommet til England

Det skal selvsagt en del til for at så blir tilfellet, men TV 2s eksperter tror i hvert fall at de to som dag innehar 3.- og 4. plassen også havner der til slutt.

– Jeg vurderer det dithen at de som har det enkleste kampprogrammet igjen er Liverpool og Manchester City, og det er jo de to lagene som ligger på 3. og 4. Når en i tillegg vet at United og Mourinho må foreta en slags prioritering mellom Europaligaen og Premier League, så vil jeg tro at tabellen blir stående slik som den er nå når det gjelder topp fire, sier Brede Hangeland.

Liverpool skal i tillegg til mandagens motstander Watford også spille mot Southampton (h), West Ham (b) og Middlesbrough (h), mens Manchester City møter Crystal Palace (h), Leicester (h), West Bromwich (h) og Watford (b). Manchester United, som er ett poeng bak sine to argeste rivaler per dags dato, møter Arsenal (b), Tottenham (b), Southampton (b) og Crystal Palace (h) i sine fire siste.

Arsenal skal i tillegg til Manchester United-kampen også ut i oppgjør mot Southampton (b), Stoke (b), Sunderland (h) og Everton (h). Derfor tror også Erik Thorstvedt at det blir de to som i dag innehar plassene som sikrer Mesterliga-spill som også havner der til slutt.

– Tre av Manchester Uniteds gjenstående kamper er bortekamper, de har Europaligaen som kommer midt oppi det hele og store skadeproblemer, mens Arsenal ligger bak i utgangspunktet og har til dels vanskelige kamper, sier Thorstvedt.

– Ingenting annet enn tre poeng er godt nok
For at Liverpool skal leve opp til det som akkurat nå ser ut som et favorittstempel i kampen om Mesterliga-plass, er de dog avhengig av å vinne bortekampen mot Watford mandag. Vicarage Road-klubben ligger på 13. plass på tabellen, men samtlige av Liverpools seks tap denne sesongen har kommet mot klubber som er utenfor topp-ni.

– Watford ligger i ingenmannsland og har sikret ny poeng. Det er ingenting annet enn tre poeng som er godt nok for Liverpool. Så enkelt er det. Ferdig snakket, sier Brede Hangeland.

Klopps største Liverpool-tap kom i tilsvarende oppgjør
Thorstvedt minner dog om at Jürgen Klopps største tap som Liverpool-manager kom nettopp på Vicarage Road. 0-3-tapet i desember 2015 er dog den eneste av de seks siste innbyrdes i Premier League som Liverpool ikke har vunnet, og TV 2-eksperten tror Klopps lag vinner også mandag.

– Jeg har vært og sett den tilsvarende kampen før en gang, og da fikk Liverpool grundig bank. Det var et lavmål for den gjengen der, og jeg tror de har lært av det. Jeg tror de skrur på og tar tre poeng nå, sier han.

Se Watford-Liverpool 21.00 (sendestart 20.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

PS! Det motsatte oppgjøret denne sesongen vant Liverpool 6-1 på Anfield i november. Da klatret også de røde til tabelltopp. Forut for mandagens kamp ligger de 15 poeng bak Chelsea, og etter søndagens Chelsea-triumf mot Everton forsvant også siste teoretiske sjanse for at de røde kunne bli ligamester denne sesongen.