UVÆR: Uværet har herjet flere steder i USA. Her fra byen Canton i Texas.
UVÆR: Uværet har herjet flere steder i USA. Her fra byen Canton i Texas. Foto: Sarah A. Miller

Minst 12 døde etter uvær og tornadoer i USA

Minst 12 mennesker er omkommet og ødeleggelsene er store etter at kraftig uvær og tornadoer rammet deler av USA i helga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftig storm og flom raser over sør- og Midtvesten i USA.

Minst 12 personer er omkommet i det voldsomme uværet.

Flere barn døde

Siste meldinger om dødsfall er at en to år gammel jente i Tennessee døde etter å ha blitt truffet av en tung metallstang fra et fotballmål, som ble blåst over ende søndag.

I Mississippi er et annet barn meldt omkommet etter å ha fått kraftig elektrisk støt via flomvann. Før det ble også en person fra Missouri føyet til listen over dødsofre.

Fra før av var det meldt om fire omkomne i Texas lørdag og ytterligere fem døde søndag i nærliggende delstater.

Redningsmannskaper nordvest i Arkansas lette søndag etter en 18 måneder gammel jente og en fire år gammel gutt som satt i en bil som ble tatt av flomvannet over en bro.

80 kilometer

I tillegg er en 13. person omkommet, men dødsfallet knyttes ikke direkte til uværet. En frivillig arbeider ved brannvesenet i Arkansas omkom etter at han ble truffet av et kjøretøy mens han målte vannstanden på Highway 25 nord for byen Little Rock.

En rekke hovedfartsårer er stengt på grunn av det kraftige uværet, som ikke er vanlig på denne tiden av året. En av tornadoene kan ha beveget seg så langt som 80 kilometer og gjort enorm skade på veien.

Mange steder er elektrisiteten borte etter at trær og elektrisitetsmaster er revet over ende. I Texas er hus jevnet med jorden, biler kastet på taket og trær revet opp med roten i tornadoene.

NTB