ØIF Arendal til sluttspillfinale

Møter Elverum i finalen.

GRUNN TIL Å GLISE: Trener Marinko Kurtovic har ledet ØIF Arendal til sluttspillfinale.  Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

ØIF Arendal vant den avgjørende sluttspillsemifinalen mot Bodø 29-25 på hjemmebane søndag og skal møte regjerende mester Elverum i finalen.

Josip Vidovic har vist seg å være svært målfarlig i semifinalene mot Bodø og ble nok en gang hjemmelagets toppscorer med sju mål søndag. Vetle Aga scoret åtte mål for Bodø, men det holdt ikke til avansement til sluttspillfinalen.

ØIF Arendal vant første semifinale på hjemmebane, før Bodø vant i Nordland. Arendal tok seg imidlertid videre til finale med seier i siste og avgjørende semifinale.

I finalen venter Elverum, som slo Kolstad over to strake kamper i sin semifinale.

Finalekampene spilles 14., 18. og eventuelt 21. mai. Den første og den eventuelt siste finalen spilles i Elverum, siden klubben fra Hedmark vant grunnserien.

Vipers tapte
På kvinnesiden var Vipers Kristiansand storfavoritt før første sluttspillsemifinale mot Storhamar, men tapte 27-29 og er på etterskudd før den avgjørende semifinalen onsdag.

Vipers, som ble nummer to i grunnserien og påførte seriemester Larvik sitt første hjemmetap på 18 år i siste serierunde, ledet oppskriftsmessig til pause, men hjemmelaget var mer påskrudd i annen omgang, mye takket være skuddarmen til Betina Riegelhuth.

Den tidligere utenlandsproffen scoret ni mål og ble kampens toppscorer da Storhamar vant 29-27.

Vipers har dermed kniven på strupen før siste og avgjørende sluttspillsemifinale på hjemmebane onsdag.

Knepen Larvik-seier
Seriemester Larvik valgte Byåsen i sin semifinale, og vant 31-30 i Trondheim søndag, til tross for en svak annen omgang.

Bortelaget Larvik ledet med fem mål til pause, men har kun ett mål å gå på før hjemmekampen.