Riise jublet for brorens scoring: – Jeg sa at han burde spilt fra start, jeg sa det!

Tromsø tok ledelsen borte mot Aalesund, men Bjørn Helge Riise, Mustafa Mos Abdellaoue og Vebjørn Hoff snudde kampen for vertene. Aalesund vant 3-1.

Aalesund – Tromsø 3-1:

Resultatet gjør at AaFK klatrer forbi Tromsø på tabellen. Tangotrøyene har åtte poeng etter seks runder, mens Gutan har sju. Etter en svak start har AaFK tatt sju poeng på sine tre siste kamper.

Se Aalesunds snuoperasjon i Sportsnyhetene øverst!

Mikael Norø Ingebrigtsen sendte Tromsø i føringen etter 21 minutters spill, men innbytter Bjørn Helge Riise utlignet for vertene etter en drøy time. Mos sendte hjemmelaget i føringen med sin scoring i det 67. minutt, mens Vebjørn Hoff trygget poengene ti minutter før slutt.

I studio tok storebror John Arne helt av da Bjørn Helge Riise scoret.

– Jeg sa det. Jeg sa det før kampen at han burde spilt fra start. Så sinnsykt deilig. Jeg satt og håpet at han skulle score. Han scorer jo aldri. Men når jeg sitter her i FotballXtra, så scoret han, sa John Arne Riise i studio.

For han fortsatte:

– Bjørn Helge var misfornøyd med å ikke starte. Men han er Aalesunds beste spiller og kaptein viser det igjen. Jeg skal love deg at han spiller fra start i neste kamp, mente han.

Tromsø kjempet for å komme tilbake etter Riises 2-1-scoring, men luften gikk ut av gjestene da Hoff scoret AaFKs tredje for dagen.

Tromsø tok kontroll
Det var gjestene fra Tromsø som åpnet best i Ålesund, og bortelaget kom til flere gode sjanser i 1. omgang. Aron Sigurdarson prøvde seg først med et lavt skudd på frispark etter åtte minutter, men Andreas Lie i AaFK-buret slo ballen unna.

Så fikk Gjermund Åsen en stor sjanse etter 18 minutters spill. Trønderen dunket ballen i stolpen og ut fra 12-13 meter, men like etter sto det 1-0 til TIL. Mikael Norø Ingebrigtsen utnyttet svakt forsvarsspill av Aalesunds Mikkel Kirkeskov på et innlegg fra venstre fra islandske Sigurdarson. Unggutten Ingebrigtsen avsluttet smart ned i høyre hjørne.

Samme mann var kanskje heldig som ikke ble utvist ti minutter etter, da han så ut til å stemple en motspiller på leggen mens spillet ikke var i gang, men Tromsø-spilleren fikk bli på banen. I pausen sa han til Eurosport at det ikke var med vilje.

Nevnte Mikkel Kirkeskov prøvde å gjøre opp for seg for Aalesund. Fra distanse curlet backen et frispark via en TIL-spiller og like utenfor venstre stolpe i det 27. minutt. På den påfølgende corneren nikket Kaj Ramsteijn ballen på oversiden av tverrliggeren og over.

Snudde kampen
Både Tromsø og Aalesund hadde sjanser til å score etter 1-0, men det var til slutt hjemmelaget som fikk hull på byllen. Innbytter Bjørn Helge Riise fikk nettsus i det 61. minutt. Mos slo inn fra venstre, og etter litt klabb og babb havnet ballen hos Riise som plasserte inn utligningsmålet fra kort hold.

Seks minutter etter var snuoperasjonen et faktum. Et innlegg fra høyre fant tidligere Tromsø-spiller Mos foran kassen. Måltyven nikket sikkert inn 2-1 til hjemmelaget.

Et flott AaFK-angrep ti minutter før slutt sørget for å sikre poengene. Hoff fikk æren av å sette inn 3-1, og Tromsø maktet aldri å svare. Dermed ebbet det ut i en viktig tomålsseier for hjemmelaget.