Spektakulært brassespark sikret LSK-seier: – Et helt ellevilt mål

Simen Kind Mikalsen vartet opp med en helt spesiell scoring da Lillestrøm slo Sogndal 1-0 i Eliteserien søndag.

Venstrebacken brassesparket ballen i krysset da han ga Arne Erlandsens mannskap ledelsen etter 62 minutter.

En corner ble slått mot mål, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland fikk bokset unna. Rundt straffemerket ventet Simen Kind Mikalsen, som kastet seg på ryggen og prøvde lykken.

Se den spektakulære scoringen i Sportsnyhetene øverst!

Ballen fikk en fin bue og dalte inn i Dyngelands høyre kryss til 1-0, som også ble kampens eneste scoring.

I FotballXtra mente ekspertene at Simen Kind Mikalsen allerede kan ha scoret årets mål i Eliteserien.

– Det var et helt ellevilt mål. For en akrobat av en fotballspiller. Det var brassespark. Det dette ble for mye for meg. Det er utrolig at han tenker at «her kan jeg score årets mål», sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Jesper Mathisen var også mektig imponert.

– Årets mål i eliteserien kan det fort være. Det var et ekte brassespark. Ballen kom fra himmelen. Det var perfekt utført, og han traff klokkerent og helt i krysset, mente Jesper Mathisen.

Sjansefattig
Kampen vil ikke gå inn i historiebøkene som den mest underholdende, og i så måte var Mikalsens scoring kjærkommen.

Sogndals ghaneser Gilbert Koomson var frisk innledningsvis. Etter 54 minutter prøvde han seg med en avslutning fra distanse, men skuddet gikk utenfor mål.

De to lagene spilte begge på sine styrker i luftrommet, men Sogndal maktet aldri å true Lillestrøms midtforsvar i lufta. Vertene brukte lang tid på sine lange innkast, men gjestene fikk gang på gang stanget unna anført av kaptein Frode Kippe.

Opp på seks poeng
Kampen skrek etter en scoring, men heller ikke etter Mikalsens 1-0-mål maktet Sogndal å skape de store sjansene.

Lillestrøm fikk kampen inn i sitt spor og hadde god kontroll på Sogndal. Laget kunne dermed innkassere sine første poeng på bortebane denne sesongen.

Trepoengeren gjør at laget har seks poeng på 12.-plass, mens Sogndal ligger helt sist med fire poeng.