KJEMPER SAMMEN: Pappa Trond Heyerdahl Augdal, mamma Jennifer Brown Augdal og åtte år gamle Kira. Foto: Privat 
KJEMPER SAMMEN: Pappa Trond Heyerdahl Augdal, mamma Jennifer Brown Augdal og åtte år gamle Kira. Foto: Privat 

kira (8) har uhelbredelig kreft:

I dag gjør familien et siste forsøk på å redde livet hennes

Åtte år gamle Kira Brown Augdal fra Asker lider av den uhelbredelige kreften DIPG. I dag dro hun sammen med sin mor og far til Mexico for å prøve en ny behandlingsform i håp om at den skal redde henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inntil i fjor sommer var Kira akkurat som alle andre åtte år gamle jenter. Men så ble hun rammet av en sjelden form for hjerne-kreft.

Diffuse Intrinsic Pontine Glioma (DIPG) er en aggressiv form for kreft som rammer barn. Den regnes som uhelbredelig. Mindre enn 10 prosent lever mer enn to år med sykdommen. Etter fem år er tallet på under en prosent.

Derfor har legene i Norge sluttet behandlingen av den lille jenta. Før jul forverret tilstanden til Kira seg.

Nekter å gi opp

Men Kira og familien nekter å gi opp. De siste månedene har Kira blitt noe bedre. Og nå har foreldrene funnet en helt ny behandling på et sykehus i Mexico, som forhåpentligvis kan hjelpe datteren.

– På et sykehus i Monterrey i Mexico bruker de en helt ny behandling som de kaller for Intra-arterial behandling. Behandlingen har gitt lovende resultater på andre barn med DIPG, så nå håper vi på et mirakel, og at det skal hjelpe Kira, sier Jennifer Brown.

Før helgen fikk familien beskjed om at sykehuset i Mexico ville ta i mot og behandle Kira. I går bestemte familien seg for å dra allerede i dag.

– Det er ikke noe å vente på. Heldigvis har vi fått masse støtte og hjelp fra familie og venner. Og det trenger vi, forteller Trond Heyerdahl Augdal som er pappaen til Kira.

TV 2 møter familien i avgangshallen på Gardermoen. Kira sitter i rullestol og får masse støtte fra venner og familie som har møtt opp for å ta farvel.

– Foreldrene mine kommer også over til Mexico, for det kan bli en lang behandling forklarer Trond.

SPRUDLENDE: Kira før hun fikk diagnosen i fjor sommer. Foto: Privat 
SPRUDLENDE: Kira før hun fikk diagnosen i fjor sommer. Foto: Privat 

Innsamling

Det er en dyr og lang behandling som venter den lille jenta. Dersom de første prøvene gir gode resultater, blir det i alt 13 behandlinger fordelt på et helt år. Hver behandling koster over 160.000 kroner.

Cahrine Vonholm Edwards er en av Kiras støttespillere. Hun har barn i samme klasse og forteller at de er mange som bidrar,

– Vi gjør alt fra å lage middager, til andre dagligdagse ting som kan hjelpe. Og nå har vi satt i gang en innsamlingsaksjon for Kira som har tatt helt av.

Facebook-siden «Miracle for Kira - fighting cancer» har siden den ble opprettet for to dager siden allerede samlet inn nesten 140.000 kroner.

Nå håper venner og familie at det skal skje et lite mirakel i Mexico.

 Her tar familien farvel på Gardermoen: