Northug straffet seg selv etter katastrofesesong

Petter Northug jr. reiste til Island for å avslutte karriérens dårligste sesong, og straffet seg selv med et isbad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug jr. avsluttet hans svakeste seniorsesong noensinne med seier i Fossavatn Skimaraton på Island.

Etter den 50 kilometer lange turen i spektakulær islandsk natur fikk 31-åringen det han ikke fikk med seg fra VM i Lahti.

– Endelig ble det medalje. Årets første medalje, så den henger høyt. VM-gull har jeg nok av, men denne har jeg ikke nok av, gliser Northug etter løpet.

Se talen til 2017-sesongen og straffn i videovinduet øverst!

Straffet seg selv
For å markere slutten på den dårlige sesongen var det like greit å sprette champagnen i ironiens navn.

– For min del har det vært tidenes dårligste senior-sesong. Da tenkte jeg at det måtte feires, for hvem hadde trodd at jeg skulle få en dårlig sesong. Det er jo noen som er glad for det også ikke sant, så på vegne av dem så spretter vi en champagne her. Også ønsker vi alle sammen lykke til mot den nye sesongen. Jeg håper den blir god, og at vi slipper å stå her i Isafjordur og sprette en champagne for at sesongen har vært dårlig neste år også. Det er i alle fall mitt mål, sier Northug til TV 2 - før han vanner den islandske ferjekaia med edle dråper.

I tillegg må det en straff til, for å hindre en ny elendig sesong.

– Desserten er at jeg skal straffe meg selv med å hoppe i fjorden. Nå blir det i alle fall «skrumpballur», det skal jeg love deg. Om de ikke forsvinner for godt også, sier han før han stripper av seg til bokseren - og rett og slett lar det stå til.

– Det var helt jævlig. Det dummeste jeg har gjort noen gang. Straffetreningen før OL startet nå, sa en iskald skikonge vel oppe igjen på brygga.

Har lagt OL-plan

For nå retter 31-åringen blikket mot OL i Pyeongchang om 10 måneder - der han har planer om å vise at han langt ifra er ferdig som skiløper.

– Jeg må bare prøve å svare med samme mynt som jeg gjorde i Falun. Det var mange som mente at jeg var ferdig som skiløper da også, så jeg får prøve å gjøre det samme i OL-sesongen som kommer, sier han til TV 2.

Men endringene blir ikke store.

– Jeg kommer nok til å legge samme planen som jeg gjorde i fjor, i alle fall med tanke på høyde og trening. Så skal jeg unngå den feilen jeg gjorde i fjor da jeg kom hjem fra Val Senales. Jeg tror egentlig det var små marginer fra at det ble en veldig bra sesong, til at det ble katastrofe. Som det egentlig har blitt, mener han.

– Landslagssjef Vidar Løfshus har sagt at han vil ha større kontroll på treningen din. Kommer det til å bli tettere dialog fremover?

– Det får vi ta en prat om. Jeg regner med at vi skal ha en dialog før det drar seg til igjen, så da får vi diskutere hva han ønsker og jeg ønsker, avslutter Northug.