Tidligere overgrepsdømt nordmann i thailand:

Den HIV-smittede mannen til TV 2: – Jeg har pedofile trekk

Denne nordmannen er domfelt elleve ganger i Norge. Blant annet for grove overgrep mot barn på syv og ni år. Nå bor han sammen med barn i Thailand. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering 3. mai 2018: Mannen er pågrepet.

---------------------------------

De siste dagene har TV 2 satt søkelys på nordmenn som er domfelt for seksuelle overgrep mot barn i Norge, og som drar til såkalte risikoland, der tilgangen på fattige barn er stor.

Mannen du nå skal få høre om er domfelt elleve ganger i Norge. Nå bor han sammen med sin thailandske kone og hennes barn i Thailand.

Rømt fra Norge

Mannen i 50-årene har invitert TV 2 til å komme å besøke han, og for å lage en reportasje om hans liv i Thailand.

Vi møter han i en liten landsby utenfor Bangkok. Her har han slått seg ned, og lever ifølge han selv et rolig liv.

Det frie livet i Thailand står i sterk kontrast fra det livet mannen levde i Norge. Før han flyttet satt han over åtte år i fengsel for overgrep mot barn.

– Har du rømt fra Norge, føler du?

– Ja, litt, for det er klart at som forvaringsdømt for overgrep mot barn så blir det litt sånn ja, sier mannen.

Pedofile trekk

Selv om mannen er helt åpen om sin fortid ønsker han å være anonym.

Han er straffedømt elleve ganger i Norge. Sist fikk han en forvaringsdom på grunn av flere seksuelle overgrep mot barn på henholdsvis syv og ni år. I dommen står det at «det er en nærliggende fare for at tiltalte kan forgripe seg på nytt mot barn.»

– Er du pedofil?

– Nei, det er klart, jeg har pedofile trekk, det må jeg si jeg har, sier mannen til TV 2.

Under fengselsoppholdet i Norge gikk mannen til behandling. Den behandlingen sluttet han med etter at han flyttet til Thailand.

– Hva sier kona til din fortid?

– Hun sier fortid er fortid, sier mannen.

HIV-smittet

Han er åpen på at han har pedofile trekk. Han er også åpen om at han er HIV-smittet.

– Hvor lenge har du hatt HIV?

– Jeg har hatt det i fem-seks år. Noe rundt der, sier mannen.

Grunnen til at TV 2 har oppsøkt denne mannen er fordi vi har mottatt flere tips om at mannen fremdeles forgriper seg på barn.

TV 2 har snakket med flere kilder i Thailand, som sier de har sett mannen med unge jenter, og hørt han selv fortelle og skryte av å ha hatt ubeskyttet sex med dem.

– Jeg bare så at han fulgte ei jente til døra. Det som skjedde i ettertid, da han hadde hatt seg noen whisky, var at han satt og skrøt av at han hadde hatt ubeskyttet sex med dem. Han fortalte også at han hadde HIV, sier bar- og hotelleier, Roar Sørensen, til TV 2.

– Politianmeldt av flere

Sørensen er en av flere i det norske miljøet, som er bekymret for hva mannen driver med i Thailand. Flere av TV 2s kilder sier de har varslet både politiet i Thailand og norske myndigheter om mannen.

– Det beste for han hadde vært å komme hjem til Norge, og fått hjelp. Skjerme han fra det han holder på med her nede i Thailand. Han ødelegger mange menneskeliv sånn som han holder på, sier Sørensen til TV 2.

Selv nekter han for at han forgriper seg på barn i Thailand.

– Har du forgrepet deg på barn i Thailand?

– Nei nei, aldri. Aldri

– De som sier det da…?

– De som påstår det de må jo påstå hva de vil. De må jo komme med noen beviser da.

I følge TV 2 sine kilder er mannen politianmeldt for en rekke forhold i Thailand. TV 2 har spurt politiet om de kjenner til mannen, men politiet har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.