GIRO-VINNER: Michele Scarponi gikk til topps i 2011. I 2017 skulle han ha vært Astana-kaptein, men etter hans tragiske bortgang vil ikke laget erstatte ham.
GIRO-VINNER: Michele Scarponi gikk til topps i 2011. I 2017 skulle han ha vært Astana-kaptein, men etter hans tragiske bortgang vil ikke laget erstatte ham. Foto: Luk Benies

Scarponi hedres av eget lag – stiller uten kaptein i Giroen

Michele Scarponi blir ikke erstattet i Astana-troppen, som dermed vil telle én mann mindre enn de andre lagene.

Astana avstår fra å hente inn er erstatter for avdøde Michele Scarponi i troppen til Giro d'Italia. I respekt lar laget italienerens draktnummer stå ledig.

Scarponi omkom da han kolliderte med en varebil for litt over en uke siden. Sykkelstjernen var ute på en treningstur i hjembyen Filottrano da ulykken fant sted. Han ble 37 år gammel.

– Det er en ordentlig tragedie det som skjedde med Michele. Det er en nyhet ingen kan være forberedt på, og det er et stort slag for hele laget. Michele skulle vært lederen vår i Giroen, og derfor avstår vi fra å erstatte ham i troppen, sier Astana-sjef Alexander Vinokourov og fortsetter:

– Vi vil tenke på Michele hver eneste dag i Giro d'Italia. Vi kjører for å hedre hans minne.

Astanas tropp består dermed av åtte ryttere i den 100. utgaven av Giro d'Italia. Disse er Bello Bilbao, Zjandos Bizjigitov, Dario Cataldo, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis León Sanchez, Paolo Tiralongo og Andrej Zeits.

– Jeg tror dette er en riktig avgjørelse å ta, og jeg er sikker på at arrangøren av Giro d'Italia og hele sykkelfamilien vil forstå og akseptere valget. Dette er åpenbart ikke det eneste vi gjør for å hedre Micheles minne og hjelpe familien, sier Vinokourov.

Scarponi vant Giroen i 2011. Årets utgave starter fredag og varer til 28. mai.

(©NTB)