Mesterlig Pedro-scoring startet festen i imponerende Chelsea-seier

– En maktdemonstrasjon. Dette var den kampen de fryktet, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Everton-Chelsea 0-3

Tittelkampen i Premier League lever, og søndag skulle Chelsea ut i det som i utgangspunktet var den tøffeste av de fem gjenstående kampene deres denne sesongen.

I slike kamper må det noe fra øverste hylle til for å få med seg alle poengene, og det var det Pedro leverte halvveis i omgangen. Spanjolens vakre skudd var nesten verdig en ligatittel i seg selv.

– Mesterlig. En utrolig scoring av Pedro. Et øyeblikks magi. Det er en goal som kan bety så mye for Chelsea. Den var spesiell. Den var utrolig vakker, kommenterte en ekstatisk Simen Stamsø Møller fra sin posisjon på tribunen på Goodison Park.

Scoringen sørget for det berømte hullet på byllen. Gary Cahill doblet ledelsen kvarteret senere, før Willian satte den siste spikeren med sin 3-0-scoring snaut fem minutter før full tid.

– Det er et stort resultat for oss. Det er tre veldig viktige poeng på et tøft sted. Pedros scoring var absolutt klasse. Kampen var tett frem til det, men vi følte at vi måtte til et nytt nivå. Det kom ut av ingenting. Han er en veldig spesiell spiller. Det er det du trenger, sa Chelsea-kaptein Cahill til TV 2 etter kampslutt.

VIDEO: Se også hva Antonio Conte sier her

Chelsea-kapteinen til TV 2: – Et stort resultat for oss

Hangeland: – En ren maktdemonstrasjon
Triumfen betyr at Chelsea økte ledelsen på toppen av Premier League-tabellen til sju poeng forut for tittelutfordrer Tottenhams kamp mot Arsenal senere søndag kveld. Spurs vant senere på ettermiddagen den kampen, og gjorde at forspranget var tilbake på fire poeng, men det var uansett en svært viktig triumf for lederen.

– Dette er en ren maktdemonstrasjon av Conte og Chelsea. Dette var den kampen de hadde fryktet, som virkelig kunne gi Tottenham håp. Så drar de og vinner 3-0. Det er en enormt viktig seier, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i studio etter kampslutt.

De gjenstående kampene til Chelsea er tre hjemmekamper mot Middlesbrough, Watford og Sunderland, samt en bortekamp mot West Bromwich. Det er med andre ord mye som tyder på at Antonio Contes menn søndag overvant sitt tøffeste gjenstående hinder.

– Når en ser på de kampene de har igjen, så tenker jeg at de nok føler at det ikke er noen katastrofe om de spiller uavgjort her, sa Erik Thorstvedt allerede i pausen.

I stedet ble det altså alle tre poengene for serielederen, som uansett hvordan Tottenham gjør det i sine fire siste kamper kun trenger å vinne tre av sine egne fire for å bli mestere.

– Det må en aldri så liten kollaps til for at Chelsea ikke vinner. Dette var den vanskeligste av Chelseas gjenstående kamper. De trenger bare å vinne tre av sine siste fire, og de kan også få hjelp av blant andre Arsenal, sa kommentator Stamsø Møller.

Få, men store sjanser før pause
Chelsea vant altså til slutt, men kunne havnet under allerede i åpningsminuttet. I en utrolig dobbeltsjanse skjøt nemlig først Dominic Calvert-Lewin i stolpen, før Cahill måtte dra fram en virkelig blokkvariant da Romelu Lukaku skulle sette returene i nettet.

Chelsea hadde selv store sjanser både ved Eden Hazard, som rundet keeper og skjøt i nettveggen, og ved Diego Costa som etter en nydelig variant i foranledningen til avslutningen kun fikk skutt over fra meget god posisjon, men det stod målløst halvveis.

Frekk Chelsea-corner - frekk Valencia
Drøyt fem minutter ut i 2. omgang leverte Chelsea en fiffig cornervariant, der Hazard slo hardt langs bakken, Matic snek seg inn på første stolpe og la ut igjen i feltet, men dessverre for serielederen traff Victor Moses' forsøk en forsvarer og gikk kun ut igjen til nytt hjørnespark.

På motsatt side fikk vi også observere en frekk variant da Enner Valencia var på farten etter en snau time. Den utlånte West Ham-angriperen slo en tunnel på Cesar Azpilicueta og kom seg rundt på venstresiden, men avslutningsvinkelen ble for liten og dermed kunne Thibaut Courtois avverge forsøket.

Nydelig Pedro-scoring - Cahill doblet
Dagens frekkeste og vakreste variant kom uansett fra Pedro etter 65 minutter. Spanjolen dro seg fri med to mann i rygg, og prøvde skuddfoten fra like utenfor buen utenfor 16-meteren. Det angrer ingen med Chelsea-hjerte på nå, for den nydelige varianten føk inn i hjørnet bak en sjanseløs Maarten Stekelenburg i Everton-målet.

Conte advarer mot å feire tittelen: – Det er for tidlig å si

– Den er så godt plassert. Selv om det ikke er helt oppe i krysset, så kan man ikke si mye på keeperspillet, sa kommentator Stamsø Møller noen minutter etter euforien som hadde tatt ham i selve kommenteringsøyeblikket.

Målet var nok til å roe Chelsea-nervene, og drøyt ti minutter før slutt kunne de puste enda lettere. Gary Cahill kranglet inn en retur etter et frispark fra Eden Hazard, og Chelsea-kapteinen scoret med det sitt sjette ligamål for sesongen. Tre av målene har kommet den siste drøye måneden.

Willian satte den siste spikeren
Snaut fem minutter før slutt kom også mål nummer tre. Kun rundt minuttet etter at Willian hadde erstattet Eden Hazard, sørget brasilianeren for å fullstendig avgjøre oppgjøret.

En annen innbytter, Cesc Fàbregas, foret Willian, og med det tomme målet foran seg gjorde vingen ingen feil.

– Are you watching, Tottenham? runget fra tribuneplass, og Chelsea-fansen godtet seg stort over at deres rivaler fra London ikke tok inn noe av forspranget denne Premier League-runden.

Tottenham fulgte opp senere på kvelden mot Arsenal, men Chelsea gjennomførte en perfekt bortekamp i det som var regnet for å være deres vanskeligste av de fem gjenstående før søndagens kamper. Nå skal kun tre av de fire siste vinnes for at ligatittelen skal være i boks, og tre av de fire siste kampene deres går på Stamford Bridge.