Frisparkmagi og forverret skadekrise da Manchester United gikk på ny blemme

Gylfi Sigurdssons lekre variant sørget for utligning etter det TV 2s eksperter omtalte som «en skandaløs dommeravgjørelse».
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Manchester United-Swansea 1-1

Manchester Uniteds kamp for å tilrive seg en av de fire Mesterliga-plassene i Premier League fortsatte søndag med hjemmekamp mot Swansea på Old Trafford, men nok en gang snublet de røde djevlene på eget gress.

Gylfi Sigurdssons lekre frisparkscoring drøyt ti minutter før slutt var nemlig nok til å sikre 1-1 på Old Trafford, og med det gi gjestene et sårt tiltrengt poeng i bunnstriden.

Før den tid hadde Wayne Rooney satt inn 1-0 fra straffemerket, etter en situasjon der Marcus Rashford gikk enkelt i bakken før pause. TV 2s ekspert Brede Hangeland kalte dommeravgjørelsen skandaløs og Rashfords opptreden pinlig.

Les alt i egen sak her: Rashford slaktes: – Det er pinlig

Mourinho om kampprogrammet: – Ikke menneskelig
Uavgjortresultatet betyr at Manchester United for tiende gang av 18 mulige i ligaen denne sesongen kun klarte ett poeng på eget gress. Poengtapet kan vise seg kostbart i kampen om Mesterliga-plass.

– Du kan ikke analysere kampen uten å se på konteksten. Konteksten er ni kamper i april. Det er ikke menneskelig. Spillerne gav alt de kunne. Vi har en tropp på 22 spillere som er redusert til 13 eller 14 i øyeblikket. Vi taper ikke mange kamper. Det er realiteten. Vi får se hva som skjer ved sesongslutt, men jeg har ingen kritikk til mine spillere, sa José Mourinho til BBC etter kampslutt.

– Spillerne er veldig, veldig slitne. Jeg isolerer ikke prestasjonen fra konteksten. Vi er i en veldig vanskelig situasjon, men guttene gir absolutt alt. Jeg er intelligent og erfaren nok til ikke å isolere prestasjonen fra konteksten, sa United-sjefen i et annet intervju.

Swansea på 18. plass tok dog ett poeng mer enn de kanskje hadde budsjettert med, og har nå to poeng opp til Hull som ligger på den siste plassen over streken.

To nye forsvarsskader: – Kan knekke foten fra badet til toalettet
Som om ikke poengtapet var nok for Manchester United fikk de også to nye skader. Både Luke Shaw og Eric Bailly måtte forlate banen, og dermed har forsvarskrisen forverret seg ytterligere.

– Hva kan vi gjøre? For øyeblikket kan vi gå fra sengen til toalettet og knekke foten i løpet av fem meter. Spillerne er slitne, sa Mourinho.

Det var også tydelig at Mourinho sendte et stikk til Shaw, som var den første som måtte forlate banen.

– Jeg vet ikke. Men det må være en stor skade når du forlater banen etter kun ti minutter. Det må være en veldig viktig skade. Jeg vet ikke med Bailly, for han har spilt hvert minutt av de første åtte kampene i april, sa Manchester United-sjefen.

Han fikk spørsmål om hvorvidt han nå hadde lag klart til torsdagens Europaliga-kamp mot Celta Vigo, og om alt handler om nettopp å vinne den turneringen nå etter nok et poengtap i ligaen.

– Vi gir alt. Og når du gir alt, kan du ikke kreve mer. Vi skal gi alt, vi har en dag ekstra å hvile på nå. Det er litt mer humant. Vi skal gi alt. Resultatet betyr ikke noe. Det betyr ikke noe om vi kommer til finalen eller ikke. Jeg er virkelig fornøyd med personligheten og karakteren til disse guttene, sa Mourinho.

Skademarerittet forverret i åpningsminuttene
José Mourinho gjorde fire endringer på laget fra midtukeoppgjøret mot Manchester City. Ut gikk Antonio Valencia, Matteo Darmian, Henrik Mkhitaryan og suspenderte Marouane Fellaini, og inn kom Ashley Young, Jesse Lingard, Luke Shaw og kaptein Wayne Rooney.

Allerede etter åtte minutter måtte det dog nye rokkeringer til, da Shaw ble sittende nede og til slutt måtte forlate banen til fordel for Valencia. Dermed pådro de røde djevlene seg nok en skade.

God de Gea stoppet Llorente
Det var ikke det eneste som skuffet de rødes supportere i starten. Det var nemlig Swansea som var det styrende laget, og etter drøyt ti minutter var det kun en god David de Gea som hindret landsmannen Fernando Llorente i å sette inn ledermålet for gjestene.

Tre minutter senere vartet Lukasz Fabianski opp med en god variant i det motsatte buret, da Jesse Lingard prøvde seg på volley fra kloss hold. Pasningen fra Anthony Martial til angrepspartneren var lekker, men Lingard traff aldri ordentlig med sitt forsøk.

– Det er noe litt tamt over Manchester United innledningsvis, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes halvveis i omgangen, og han var ikke den eneste som var skuffet over de røde djevlene.

– Swansea spiller i helvhitt, og Manchester United får dem til å se ut som Real Madrid til nå, skrev journalisten Stuart Mathieson, som har fulgt klubben tettere enn de fleste via sin jobb i Manchester Evening News, på Twitter.

Lekkert Martial-raid og ny de Gea-redning
Etter en snau halvtime vartet dog Anthony Martial opp med nok en lekkerbisken. Denne gangen avanserte franskmannen selv med ballen, dro av to motstandere og fikk avsluttet

– Det er Martial som har vært beholdningen til Manchester United den første halvtimen, kommenterte Osnes.

I motsatt ende stod dog en annen mann som var viktig for de røde djevlene i 1. omgang, for tre minutter etter Martial-sjansen måtte nok en gang David de Gea i aksjon. Et knallhardt skudd fra skrå vinkel ble levert av Jordan Ayew, men Manchester Uniteds spanske keeper var nok en gang parat og avverget faren med en beinparade.

Rashford gikk lett i bakken - United fikk straffe
På overtid i omgangen kom straffesparket som sørget for pauseledelse for de røde djevlene. Marcus Rashford fikk med seg ballen forbi Swanseas keeper, og gikk deretter i bakken. Reprisene viste dog at gjestenes sisteskanse hadde holdt hendene til seg, og at Rashford selv konstruerte situasjonen.

– Oi. Det der er ikke straffe. Han legger foten bortpå armen til Fabianski. Det er ikke straffe, men straffen er gitt, sa kommentator Osnes.

Situasjonen ble selvsagt også tema i TV 2s studio i pausen.

– Dette er filming. Det burde vært gult kort til Rashford og utspill fra mål, sa Erik Thorstvedt.

– Det er helt patetisk av Rashford. Det er engelskmennenes egen mann. Hadde det vært en spanjol eller italiener som hadde gjort dette, hadde han blitt slaktet fullstendig. Det er en skandaløst dårlig avgjørelse av dommeren, sa Brede Hangeland.

Rooney var iskald - la all historieboktvil død
Fra elleve meter var uansett Wayne Rooney iskald, og satte 1-0 i nettet med sin første Premier League-scoring på Old Trafford siden 17. mai i fjor. Det var Manchester United-kapteinens fjerde ligascoring denne sesongen og hans 252. for Manchester United i karrieren.

Dermed har Rooney i hvert fall overtatt Sir Bobby Charltons scoringsrekord, som enkelte hevder egentlig burde telle 251 og ikke 249, slik historiebøkene har det. Rooney tok rekorden da han scoret sitt 250. mot Stoke tidligere i sesongen med et vakkert frispark, og nå har han altså lagt ballen fullstendig død.

Utrolig Rooney-bom - så ble nok en forsvarer skadet
Tre minutter etter hvilen burde Rooney vært oppe i 253, da han fikk muligheten helt alene fra under ti meter. Angriperen klarte dog ikke å treffe det ledige hjørnet, men skjøt hardt mot midten av målet. Ballen ville nok gått i mål om det ikke var for at den traff lagkamerat Anthony Martial, men enn så lenge måtte altså vertene vente.

Ti minutter ut i omgangen pådro nok en Manchester United-forsvarer seg skade. Eric Bailly ble sittende nede etter en duell med Fernando Llorente, og så ut til å ha pådratt seg en smell.

– Han peker på ankelen. Dette er ikke gode bilder. Skadene har ballet på seg, spesielt på stopperplass, sa kommentator Osnes.

Som kjent er allerede Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo og Timothy Fosu-Mensah ute med skader i akkurat den posisjonen, og Bailly forsøkte å spille videre. To minutter senere måtte han dog løpe, noe som ikke gikk, og da en time var spilt kom byttet.

Mourinho-spøk nærmer seg virkeligheten - svarte med herlig «oppvarming»
Matteo Darmian erstattet Bailly, og backen tok plass i midtforsvaret. Dermed nærmer det seg nok snart løsningen som José Mourinho spøkte med på pressekonferansen forut for kampen.

– Jeg trener også hardt i treningsstudioet. Så jeg kan være et alternativ. Meg og Tuanzebe som midtstopperpar, sa han.

Det var nok også det Swansea-manager Paul Clement signaliserte da TV-kameraene fanget de to managerne på sidelinjen like etter Bailly-byttet. Mourinho responderte nemlig med en herlig variant av imitert oppvarming.

Frispark-magi fra Sigurdsson
Ti minutter før slutt kom så frisparket som skulle sjokkere Old Trafford. Jordan Ayew ble lagt i bakken på rundt 20 meter, og Gylfi Sigurdsson fikk prøve skuddfoten fra det som må være favorittholdet. Frisparket var lekkert, og gikk i nettet bak en de Gea som i den situasjonen intet kunne gjøre.

– Det ser så enkelt ut, kommenterte Osnes.

Ander Herrera så hva som skulle skje, og rygget mot den stolpen som muren egentlig skulle dekke, men var litt for tidlig ute. Dermed ble han kastet fram igjen av David de Gea, og akkurat da så Sigurdsson sitt snitt til å sette ballen vakkert i mål.

Det var islendingens niende Premier League-scoring denne sesongen. Swansea-strategen har også tolv målgivende pasninger.

– Det oser det like mye kvalitet av som det gjorde av frisparket hans for noen minutter siden, sa TV 2-kommentator Osnes.

Swansea jaktet alle tre poengene, og ett minutt på overtid var Fernando Llorente svært nær etter et frispark. Dessverre for gjestene fikk spanjolen ikke avsluttet hardt nok fra kloss hold, og dermed måtte de helhvite nøye seg med ett poeng.

Ett poeng var selvsagt også nok til å forlenge Manchester Uniteds ubeseirede rekke, som nå strekker seg til 25 ligakamper.

Lagoppstillingene:

Man. United: De Gea; Young, Bailly, Blind, Shaw; Carrick, Herrera; Lingard, Rooney, Martial; Rashford.

Swansea: Fabianski; Naughton, Fernández, Mawson, Kingsley; Sung-Yueng, Britton, Carroll; Ayew, Llorente, Sigurdsson.

PS! På Manchester United-benken satt blant andre Scott McTominay, for første gang i Premier League-historien. 20-åringen var regnet for å være et stort talent i ungdommen, men stagnerte i tråd med en enorm vekstperiode. Ifølge Daily Mail så har han i løpet av 18 måneder gått fra å være 1,67 til 1,93, og de røde djevlenes trenerstab mente lenge han ikke var fysisk klar for et høyere nivå. Søndag fikk han dog for første gang være med i en kamptropp.

Lik TV 2 Sporten på Facebook