Ti år siden Madeleine Mccann forsvant:

Kjøper bursdags- og julegaver til Maddie

Foreldrene til Maddie McCann (3) har håp om å finne datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kate og Gerry McCann sier de fremdeles har håp om å bli gjenforent med datteren som forsvant for nesten ti år siden.

Ti vonde år

Fremdeles kan ingen med sikkerhet vite om Madeleine, som da var tre år, ble drept, eller om hun fremdeles kan være i live.

– Når jeg ser tilbake hadde jeg aldri trodd at vi fremdeles ville være i denne situasjonen så lenge etterpå. Det er lenge. Ti år er en vond markering, sier Kate til BBC.

Kjøper fremdeles julegaver

Hun sier at hun fremdeles kjøper bursdag- og julegaver til datteren hvert år.

– Jeg tenker på hvor gammel hun er, og må kjøpe noe passende. Hun er jo fremdeles datteren vår, sier Kate. Hvis Madeleine er i live er hun snart 14 år.

– Høytider og bursdager er de aller vanskeligste dagene, sier Gerry (48).

Foreldrene sier de i hverdagen forsøker å fokusere på de 12 år gamle tvillingsønnene deres, men at de ikke gir opp håpet om å bli gjenforent med Madeleine.

– Det får ta så lang tid det tar. Vi håper at vi til slutt finner Madelene, sier Kate.

Glade for ny etterforskning

Foreldrene sier også de er optimistiske etter flere framskritt de siste fem årene. I forrige uke sa Scotland Yard at de fremdeles etterforsket «kritiske» spor i saken.

– Ingen foreldre kan gi opp barnet sitt uten å vite med sikkerhet at barnet er dødt. Og vi har bare ikke noe bevis, sier Gerry (48) til AP.

Få spor - ingen bevis

Madeleine forsvant fra en ferieleilighet ved Algarvekysten i Portugal 3. mai 2007. Foreldrene hadde gått ut til en tapasrestaurant like i nærheten mens Madeleine og tvillingbrødrene hennes lå og sov.

Madeleine ble angivelig kidnappet fra leiligheten, men hvem som gjorde det, eller hvordan det ble gjort, er det ingen spor etter.

Saken fikk oppmerksomhet over hele verden, til dels på grunn av McCann-familiens kampanjer. Etterforskningen er beregnet til å ha kostet 11 millioner pund (130 millioner norske kroner), så langt.