STORE SKADER: Båten ble sittende fast med knust baug etter sammenstøte med en stake i havet utenfor Hankø. Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge.
STORE SKADER: Båten ble sittende fast med knust baug etter sammenstøte med en stake i havet utenfor Hankø. Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge.

En person omkom etter båtulykke ved Hankø

Helikopter og redningsskøyte ble satt inn i søk etter at en hytteeier varslet om en tom og ødelagt båt ved Hankø i Østfold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Politiet bekrefter overfor TV 2 at en person er bekreftet omkommet etter ulykken. Den omkomne er en mann.

– Det er en mann fra Lillehammer-traktene som er bekreftet omkommet. Pårørende er varslet. Mannen ble hentet opp fra vannet klokken 10.25. Vi har ingen grunn til å tro at det skulle være flere i båten, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til TV 2.

Klokken 10.30 bekreftet Hovedredningssentralen at en person var funnet i sjøen ved båten.

– Vi har funnet en person nå. Det er en bevisstløs person som er hentet opp av redningsskøyta, men vi vet ikke noe om tilstanden, sier redningsleder ved HRS, Johan Mannsåker, til TV 2.

– Vi tror det var bare en person om bord i båten, men fortsetter søket for å kunne være helt sikre på det, sa Mannsåker til TV 2.

Klokken 11.40 opplyser HRS at søket er avsluttet og at ingen ting tyder på at flere personer var involvert i ulykken.

Det var klokken 9.40 søndag morgen at ulykken ble kjent. En hytteeier i området fant båten tom og tok et bilde av den før han varslet Hovedredningssentralen. Bildet viser at båten har store skader i baugen.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd. En hytteeier har observert en RIB som trolig har kjørt i en stake i Hankø-sundet i løpet av natta, sa Mannsåker da.

Båten er en liten RIB med 50 hesters påhengsmotor. Søndag morgen sitter den fast i staken, etter det som tydelig er en direkte kollisjon.

RS Horn Rescue har nå lagt til kai på fastlandet ved Hankø, og RS Eivind Eckbo har tatt over søket på vannet. Et helikopter som i startfasen deltok i søket er nå omdirigert til et annet oppdrag.