VANT: Joshua tok tittelen.
VANT: Joshua tok tittelen. Foto: Ben Stansall

Joshua (27) slo Klitsjko (41) etter boksethriller: – En ekte mester!

Tungvektskampen ble først avgjort etter elleve runder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vladimir Klitsjko (41) ville ta tilbake tungvektstronen foran 90.000 tilskuere på Wembley lørdag kveld.

Knockoutmaskinen Anthony Joshua (27) ville det imidlertid annerledes.

Etter en thriller av en boksekamp, der det lenge var umulig å spå vinneren, ble kampen avgjort i ellevte runde.

Vladimir Klitsjko gikk først i bakken én gang etter å ha blitt truffet av Joshua, før han like etter gikk ned for telling igjen. Dommeren tok affære, stoppet kampen og kåret Joshua til vinner.

– Hva kan jeg si? 19-0, tre og et halvt år i spillet. Som jeg sa, jeg er ikke perfekt, men hvis du aldri prøver så vil du mislykkes. I boksesporten handler det alltid om å respektere din motstander, så jeg vil virkelig også hylle Klitsjko etter denne kampen, sa Joshua til Sky Sports etter seieren.

Nå vet Joshua hvem han vil møte.

– Tyson Fury, hvor er du, baby? Kom igjen, er det ikke dette di ville se. Jeg elsker å bokse og nå vil jeg se om Tyson Fury kan mer enn å prate. Jeg ønsker å gi 90.000 tilskuere sjansen til å komme tilbake til Wembley og se litt mer boksing her, sa mesteren.

JUBLET: Anthony jublet for seieren.
JUBLET: Anthony jublet for seieren. Foto: Nick Potts

– Den beste bokseren vant
Veteranen Vladimir Klitsjko tok nederlaget med fatning.

– Den beste mannen vant, men dette var massiv reklame for boksesporten. To gentlemenn kjempet mot hverandre. Anthony var hakket bedre. Det er trist at jeg ikke vant, for planen min var å vinne. Det gikk ikke. Men all respekt og en stor gratulasjon til Anthony, sa ukraineren etter tapet i ellevte runden.

Anthony Joshua beholder IBF World Heavyweight Championship-beltet, samtidig som han overtar WBA og IBO-tittelen etter seieren.

– Ingen kunne forvente at Klitsjko skulle bevege seg som han gjorde og ingen kunne forvente at han ville bite fra seg i elleve runder. Dette var bare helt utrolig. Joshua kunne nesten ikke stå på beina etter seieren, men det var et tegn på at han er en ekte mester, sa den tidligere boksemesteren Richie Woodhall til BBC.

MESTER: Anthony Joshua jublet for seieren.
MESTER: Anthony Joshua jublet for seieren. Foto: Andrew Couldridge

– For en episk boksekamp fra begge bokserne. Joshua gikk i bakken først, men var den stod på beina helt til slutt, sa han videre.

Intense og jevne runder
Briten fikk en spektakulær mottakelse da han ankom ringen og ble heiet frem av omtrent samtlige på tribunen.

VANT: Joshua jublet for seieren.
VANT: Joshua jublet for seieren. Foto: Andrew Couldridge

Joshua tvang motstanderen på defensiven i første runde.

Klitsjko forsvarte seg godt, men hjemmehåpet hadde et lite overtak.

Joshua hadde fortsatt et lite overtak i runde to og runde tre. Det var imidlertid en intens og nervøs stemning i ringen, og ingen av bokserne ville ta de store sjansene.

I fjerde runde svarte Vladimir Klitsjko. 41-åringen traff umiddelbart med to høyre. Men det var langt fra nok til å ryste Joshua.

– For en runde!
I femte runde angrep 27-åringen og fikk en treff som sendte Klitsjko rett i bakken. Men ukraineren kom seg på beina og fortsatte kampen. Han fikk inn en uppercut som rystet Joshua og sørget for at 27-åringen fikk alvorlig trøbbel.

KJENDISTUNGT: Terminator himself, Arnold Schwarzenegger, var på tribunen under boksefesten på Wembley lørdag kveld.
KJENDISTUNGT: Terminator himself, Arnold Schwarzenegger, var på tribunen under boksefesten på Wembley lørdag kveld. Foto: Andrew Couldridge

– For en runde! Klitsjko gikk i bakken, men kom seg opp og svarte. Dette er en av de beste boksekampene jeg kan huske, sa BBC Radio 5-ekspert Steve Bunce etter dramatikken.

Begge hadde brukt mye krefter og var på felgen i sjette runde. Første slag kunne avgjøre. Et brutalt slag sendte Joshua i bakken, men igjen klarte han å hente seg inn.

Joshua hadde havnet bakpå både i femte og sjette runden, og måtte reise seg for å ha en liten mulighet til seier i den sjuende og åttende.

Veteranen Vladimir Klitsjko bokset taktisk og smart. Ingen hadde forventet at kampen skulle gå til ni runder og ti runder, men utrolig nok begge fremdeles på beina.

Men i runde elleve gikk Klitsjko ned igjen. Først en gang, og så én gang til.

Dommeren gikk inn og stoppet kampen, og Joshua vant boksethrilleren på knock out.

To store tittelbelter stod på spill i kveldens kamp – IBF og WBA.

WBC-beltet er det amerikanske Deontay Wilder som har, og WBO-beltet tilhører Joseph Parker fra New Zealand.