Adegbenro reddet Viking på overtid mot Brann: – En stor dag for oss!

Samuel Adegbenro ble overtidshelt da han utlignet til 1-1 mot Brann i Eliteserien lørdag.

Brann – Viking 1-1:

Fredrik Haugen testet skuddfoten fra 16-17 meter etter 20 minutters spill, og ballen snek seg i mål bak Viking-keeper Iven Austbø.

Men på overtid dukket Vikings salgsobjekt nummer én, Samuel Adegbenro, opp og headet inn 1-1 på Brann Stadion.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Dermed endte Vestlandsderbyet 1-1.

– Det er utrolig. Jeg trodde kampen var over. Men vi ga aldri opp. Du kan aldri gi opp i fotball. For en stor dag for laget. Brann er et godt lag og de gjorde det vanskelig for oss. Dette betyr mye for Viking. Ett poeng mot et stort lag som Brann er veldig bra for oss, sa Adegbenro til Eurosport etter kampslutt.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var skuffet over at laget hans mistet seieren to minutter og 30 sekunder på overtid.

– Det var et veldig unødvendig mål. De fikk en overgang, så dukket han luringen opp i boksen. Det var forferdelig. Men det var ikke noe sprut over oss idag, så fikk vi denne på slutten. Det ble noen følgefeil der på slutten. Vi hadde rett og slett ikke dagen. Vi hadde ikke energi og sprut. Det var en slitekamp som vi bare prøvde å ri inn, sa Nilsen til Eurosport etter oppgjøret.

Viking-trener Ian Burchnall var strålende fornøyd med å få med seg ett poeng i den vanskelige bortekampen mot rivalene fra vestlandet.

– Det føles som en seier. Brann hadde en god kampplan og de frustrerte oss gjennom store deler av kampen. Å score på overtid får det til å føles det som en seier, sa en storfornøyd Viking-trener Ian Burchnall til samme kanal etter kampslutt.

Neste helg møtes Rosenborg og Brann til toppkamp i Eliteserien, mens Viking møter Sandefjord.

Nilsen: – En jevnspilt kamp
Etter en tam åpning fikk Fredrik Haugen Brann-fansen til å juble etter 20 minutter.

Han sendte avgårde et skudd fra rundt 16-17 meter, og ballen snek seg inn bak Viking-keeper Iven Austbø.

– Haugen scorer stort sett alltid mot Viking. Men det var flatterende, for Brann hadde ikke skapt noe i forkant. Og Iven Austbø, den vet han nok selv han burde redde, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal etter Branns scoring.

Brann hadde flere muligheter til å doble ledelsen, men måtte ta til takke med en 1-0-ledelse til pause.

– Det var en jevn kamp uten så mange sjanser, mente Brann-trener Lars Arne Nilsen etter de første 45 minuttene, og fikk støtte av Viking-trener Ian Burchnall.

– Det var en jevnspilt kamp og vi kunne fått med oss noe her, sa han til Eurosport.

Viking skrek på straffe da et innlegg fra Samuel Adegbenro traff hånden til Fredrik Haugen i det 53. minutt, men dommeren lot spillet gå.

– Det finnes dommere som hadde blåst straffe der, og dommere som ikke hadde blåst straffe der. Den hands-regelen i Eliteserien er ikke lett å forstå seg på, sukket Kjetil Rekdal.

Viking presset Brann bakover på banen de siste minuttene av kampen.

Og på overtid reddet altså Adegbenro ett poeng for Viking. Han fikk stå helt alene i feltet etter et innlegg fra Haugen. Han headet ballen rett i mål, og utlignet til 1-1.

Slik startet lagene:

Branns lag (4-3-3): Leciejewski - Nouri, Acosta, Wormgoor, Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Braaten, Børven, Rólantsson

Vikings lag (4-2-3-1): Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Danielsen, Ernemann - Bytyqi, Ryerson, Adegbenro - Bringaker