Foto: axeoncycling.com
Foto: axeoncycling.com

Sykkelproff døde etter velt

Sykkelverdenen rystes av nok en dødsulykke.

Den amerikanske sykkelproffen Chad Young (21) døde fredag, nesten en uke etter at han pådro seg alvorlige hodeskader da han veltet i et ritt.

– Jeg er veldig trist av å fortelle at Chad Young ikke overlevde krasjen forrige søndag. Han gikk bort fredag kveld, omgitt av sin familie, sier Axeon Hagens Berman-sjef Axel Merckx i en uttalelse på lagets nettside.

– Vi mistet en venn, en lagkamerat og et familiemedlem. Jeg har ingen ord som kan uttrykket smerte av dette tapet. Jeg kan bare si at jeg er veldig takknemlig for å ha kjent ham, og jeg føler meg privilegert av å ha fått tatt del i hans lidenskap for sykling, fortsetter Merckx.

Young veltet i en utforkjøring under etapperittet Tour of the Gila i Arizona, da han sammen med lagkamerat Edward Anderson prøvde å hente inn hovedfeltet. Han ble fløyet til sykehus i Tucson med alvorlige hodeskader.

Legene beskrev først tilstanden hans som stabil, men tirsdag opplyste laget at den var forverret til kritisk. Fredag meldte laget at det var usannsynlig at 21-åringen ville overleve.

– Takk for all kjærligheten og støtten de siste dagene. Vi ber om at du har hans familie i tankene og bønnene i denne vanskelige tiden. Må han hvile i fred, sier Merckx.

Young døde bare en uke etter at den italienske sykkelstjernen Michele Scarponi mistet livet i et trafikkuhell under trening.