Her, mellom Oslo S, Byporten og Clarion Hotel Royal Christiania, ble en leddbuss stående lørdag ettermiddag. Foto: Christer Baardsen / TV 2  
Her, mellom Oslo S, Byporten og Clarion Hotel Royal Christiania, ble en leddbuss stående lørdag ettermiddag. Foto: Christer Baardsen / TV 2  

Buss fikk motorstopp på verst tenkelige sted

I et av Oslos mest trafikkerte sentrumskryss, stod en buss plutselig bom stille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble det årlige Sentrumsløpet arrangert i Oslo, og i de solfylte gatene kryr det av spreke, skuelystne og ellers våryre nordmenn.

Men midt på Jernanetorget, som er Oslos knutepunkt for kollektivtransport, fikk en leddbuss plutselig motorstopp ved 16.30-tiden – en av de mest travle trafikktidene på døgnet.

– En leddbuss sperrer av hele krysset, ja. Folk på stedet har fortalt ar det har vært en del risikofylte stunt der nede. En del ivrige bilførere har tatt noen vågale manøvre for å komme seg forbi bussen, forteller operasjonleder Vidar Pedersen til TV 2.

Politi og brannvesen er på stedet for å forsøke å trekke bussen bort til et mer hensiktsmessig sted. Deretter vil Ruter måtte taue bussen bort, opplyser politiet.

Bussen står på tvers over flere trikkespor og stopper kollektivtrafikken i alle retninger.

– Det er en del trafikktrøbbel der nede, både blant bilister og kollektivt, men hvor store forsinkelser det har blitt er usikkert, sier Pedersen.