PARIS-ROUBAIX-VINNER: Greg van Avermaet er en av sykkelverdenens aller største stjerner, men VM-løypen i Bergen skuffer det belgiske håpet. 
PARIS-ROUBAIX-VINNER: Greg van Avermaet er en av sykkelverdenens aller største stjerner, men VM-løypen i Bergen skuffer det belgiske håpet.  Foto: AP Photo/Michel Spingler

Kristoff-konkurrent om VM-løypen: – I slike land tenker de alltid på hvilken landsmann som er i form

Greg van Avermaet mener VM-løypen i Bergen er perfekt for Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken var deler av det belgiske sykkellandslaget på plass i Bergen for å sjekke løypen i høstens TV 2-sendte sykkel-VM.

Blant de som var med på rekognoseringen var Greg Van Avermaets (31) treningspartner Oliver Naesen (26). AG2R-rytteren mener løypen er skreddersydd for norsk seier.

– Landeveisløpet er veldig fint. Det er en typisk byløype, og det kommer til å bli et hardt og stressende løp. Det er 275 kilometer, som er veldig langt. Klatringen er ikke så tøff, jeg trodde den ville være hardere. For belgierne hadde det vært bedre om den var hardere. For dere, og for Alexander Kristoff, er det en perfekt løype, sa Naesen til TV 2 tirsdag.

– Jeg er litt skuffet
Nå har han også snakket med kompisen Van Avermaet, som er skuffet over det han fikk høre.

– Han sa det ikke er så vanskelig. Ikke at det en overraskelse. Det ble sagt at vanskelighetsgraden skulle være noe mellom Flandern rundt og Amstel Gold Race, sier BMC-rytteren ifølge Cyclingnews.

– Jeg hadde allerede gjort litt research og hadde funnet ut av stigningen i løypen og klatringene var ganske bra. Det er en klatring (Salmon Hill) på over en kilometer, men den er litt som Tiegemberg (en klatring man finner i flere belgiske brosteinsklassikere). Jeg er litt skuffet, fortsetter sykkelstjernen.

– For tøff for Cav og Kittel
Van Avermaet er regjerende olympisk mester, og har denne sesongen hanket inn prestisjefulle triumfer på rekke og rad. I Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke og Omloop Het Nieuwsblad har 31-åringen gått til topps.

Han er ikke så optimistisk med tanke på egne VM-sjanser, fordi løypen er skreddersydd ryttere som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Den norske VM-arrangøren har heller aldri lagt skjul på at de har laget en VM-løype der Norges beste syklister skal kunne hevde seg.

– I slik land tenker de alltid på hvilken landsmann som er i form. De vil ikke gjøre det for vanskelig, så Kristoff vil klare å henge med, men den er tøff nok til å kvitte seg med supersprintere som Cavendish og Kittel, sier Van Avermaet.

– Vi har en sjanse
Nå mener han at Belgia bør arrangere sykkel-VM med en løype som er tilpasset de beste belgiske rytterne.

Men belgierne gir naturligvis ikke opp VM i 2017 selv om løypen ikke passer perfekt. Tirsdag forklarte Naesen til TV 2 hva de må unngå for å ha en mulighet til å stå øverst på pallen i Bergen.

– Vi har en sjanse, men vi må kjøre hardt. Vi kan ikke vente på sprinten, som er et godt våpen Alexander har og som vi mangler, sier han.