Her leter han etter kvinne å voldta bare timer før sitt eget bryllup

En britisk mann er dømt til livstid for den grove overfallsvoldtekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble Derry McCann (28) dømt til livstid for grov voldtekt begått 12. januar i år. På sin egen bryllupsdag.

Tilfeldig offer

I retten fikk man forklart hvordan gjerningsmannen fulgte kvinner utenfor en park denne natten. Et overvåkingskamera viser hvordan han står og venter på potensielle ofre.

Den første kvinnen han følger etter slipper unna. Han går tilbake til gjemmestedet sitt, og den neste kvinnen som går forbi blir McCanns offer.

Kvinnen er midt i 20-årene, og er på vei hjem i nærheten av Victoria Park i London. Hun forklarte i retten at hun la merke til den fremmede mannen som sto og hang nær stien. Når hun forsøkte å gå forbi ham, grep han tak i henne og dro henne inn i parken.

Voldtatt i to timer

I to timer ble hun truet, slått og voldtatt tre ganger. Da han var ferdig tok McCann bilder av offeret og sa hun var heldig som ikke ble filmet. McCann stjal mobiltelefonen og BH-en hennes, og stakk fra stedet.

– Det var en fryktelig hendelse. McCann har påført kvinnen store traumer, og hennes mot står i sterk kontrast til McCanns feige angrep, sier politietterforsker Stephen Porter i en uttalelse fra politiet.

Noen timer etterpå giftet McCann seg med sin gravide kjæreste.

Ble identifisert

Offeret kom seg hjem. Hun anmeldte voldtekten samme dag, og politiet klarte å identisere McCann ut fra beskrivelsen kvinnen ga. Det viste seg at McCann var prøveløslatt 13 måneder tidligere. Han var dømt for en lignende hendelse da han var 17 år, skriver The Guardian.

Én uke senere ble han arrestert. Han nektet å svare på spørsmål i avhør, men offeret gjenkjente ham. Politiet skryter av offeret som hadde mot og styrke til å anmelde og identifisere gjerningsmannen.

– Jeg håper dette gjør at flere overgrepsofre ser at de vil få støtte og at sakene vil bli grundig etterforsket, sier Porter.

Dømt til livstid

McCann forsøkte først å si at sexen var frivillig, men tilsto tre voldtektstilfeller og tyveri. Han ble til slutt dømt for flere ran, overfall og seks ulike voldtekter. Han må sone en forvaringsdom med en minstetid på ni år i fengsel.

– McCann har fortjent fått en lang straff. Jeg er sikker på at han gikk ut denne kvelden med intensjon å voldta noen. Samfunnet må beskyttes mot slike rovdyr, sier Porter.