Mourinho om Zlatans skade: – Unikt i verdensfotballen

José Mourinho hevder at Manchester United er i en ekstrem situasjon for øyeblikket.

Se Manchester United – Swansea søndag kl. 13.00

Til tross for en skadeliste lang som et vondt år maktet Manchester United å forsvare seg til 0-0 i gårsdagens byderby mot Manchester City.

Se utdrag fra Mourinhos pressekonferanse øverst!

Men det kostet. Tim Fosu-Mensah fikk skulderen ut av ledd rett etter at han kom inn som innbytter og er ute i lang tid. Samtidig pådro Marouane Fellaini seg direkte rødt kort og en karantene på tre kamper.

– Unikt i verdensfotballen
José Mourinho påstår overfor klubbens hjemmeside at han aldri har vært i en lignende situasjon som fotballtrener tidligere.

Både Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo er ute av spill i mellom åtte og 12 måneder etter å ha pådratt seg alvorlige korsbåndskader.

– Vi har havnet i en ekstrem situasjon og det må være unikt i verdensfotballen med to korsbåndskaer i samme kamp. I løpet av min karriere på 17 år som manager har jeg opplevd kun at én av mine spillere har blitt korsbåndskadet. Nå hadde vi to i samme kamp, så vi hadde enormt mye uflaks, sukker Mourinho overfor Manchester Uniteds hjemmeside.

– De andre skadene vi har har, på Paul Pogba og Antonio Valencia, er skader som de har pådratt seg på grunn av trøtthet i muskulaturen. Det er mer normalt, fortsetter manageren.

– Kanskje må jeg spille selv
Før øyeblikket har Manchester United veldig få tilgjengelige forsvarsspillere.

Det får Mourinho til å foreslå en uortodoks løsning.

– Jeg trener også hardt i treningsstudioet. Så jeg kan være et alternativ. Meg og Tuanzebe som midtstopperpar, sier Mourinho på pressekonferansen før søndagens kamp mot Swansea.

En ting som gleder Mourinho oppi det hele er at han mener spillerne har lykkes med å holde humøret oppe i gruppen.

Kritiserer van Gaal
Portugiseren hevder at han overtok en gruppe spillere som slet med manglende spilleglede av Louis van Gaal, som fikk sparken etter FA-cuptriumfen forrige sesong.

– Jeg tror van Gaal etterlot seg en gruppe med spillere som hadde gode relasjoner. Men jeg mener at de savnet glede. De savnet tillit, troen og humøret de har nå, konstaterer han.

Det er ventet at Manchester United vil spytte ut milliader av kroner på nye spillere i løpet av sommeren for å bli en tittelkandidat neste sesong.

Varsler spillerkjøp i sommer
Mourinho går langt i bekrefte at det vil komme flere nye spillere til Old Trafford i sommer.

– Når vi møtes igjen til sesongoppkjøringen 9. juli vil de møte en sterkere gruppe. De nye spillerne, når de kommer, vil komme til en gruppe som er klar til å gå etter de store troféene, nærmest lover Mourinho.

Etter Manchester Uniteds målløse oppgjør mot Manchester City torsdag har Mourinhos menn unngått tap på 24 kamper.

Klubben ligger på femteplass på tabellen, ett poeng bak Manchester City og to poeng bak Liverpool på tredjeplass.

Oppgjøret mot Swansea sendes direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 13.00.