Bayern München-speider avslører: – Derfor vraket vi Ødegaard

Bayern München-speider Björn Andersson forklarer hvorfor den tyske gigantklubben trakk seg ut av Martin Ødegaard-forhandlingene.

Før Martin Ødegaard signerte for Real Madrid i januar 2015 lå de største klubbene i Europa langflate etter stortalentet.

Både Manchester United, Bayern München, Liverpool og Barcelona var blant klubbene som alle var villige til å tilby unggutten kontrakt.

Se Ødegaard glimte til med utsøkt målgivende pasning i Sportsnyhetene øverst!

Sammen med sin far Hans Erik Ødegaard besøkte den norske midtbanespilleren flere av klubbene, deriblant Bayern München.

Men nå røper Bayern Münchens nordiske sjefspeider Björn Andersson at den tyske storklubben ikke valgte å gå videre med Ødegaard-interessen.

– Vi rådet Ødegaard til å bli værende i Godset
Andersson og Bayern München rådet Martin Ødegaard til å bli værende i Strømsgodset for å utvikle seg videre i norsk fotball før han tok skrittet ut i Europa.

Like etter signerte den da 16 år gamle Ødegaard for den spanske gigantklubben Real Madrid.

– Jeg snakket med Martin Ødegaards pappa Hans Erik flere ganger. Jeg sa at vi (Bayern München) mente det var mye bedre for Ødegaard å bli værende i Strømsgodset og utvikle seg videre der. Han var på besøk i Bayern München, også, Martin. Men de valgte Real Madrid og hvem kan si nei til pengene der? Si at han fikk 50 millioner kroner for en fireårskontrakt. Hvem av oss hadde takket nei til det, forteller Bayern München-speideren Björn Andersson i den svenske fotballekspertens Olof Lundhs podcast, ifølge Fotbollskanalen.se.

Andersson, som hadde fått oppdraget fra Bayern München om å følge opp Ødegaard-interessen, går langt i å antyde at playmakeren tok et feil klubbvalg.

– Det er lett å sitte utenfor og tenke det ene og det andre. Det finnes løsninger på alt, og kanskje kunne de ha funnet en bedre løsning. Tenk om Martin hadde slått til i Real Madrid istedenfor, men nå går det veldig langsomt for ham, poengterer Bayern München-speideren.

Martin Ødegaard er som kjent for tiden utlånt til nederlandske Heerenveen fra Real Madrid. Der har 18-åringen blitt plassert på benken i flere kamper og så langt ikke klart å innfri forventningene.

Rådet: – Ødegaard må jobbe med det mentale
Bayern München-speideren vil imidlertid ikke avskrive Ødegaards karriere foreløpig.

– Nei, han er så ung. Han er født i 1998, og er nesten på samme alder som Alexander Isak (Sveriges stortalent som gikk til Dortmund, red. anm) som er født i 1999. Han har fremtiden foran seg, men det blir en mentalt tøff oppgave for ham, påpeker svensken.

Han har fått med seg at Ødegaard har slitt med å markere seg i nederlandsk fotball.

– En spiller som Kai Havertz i Bayer Leverkusen er 99-modell og spiller fast i Bundesligaen. Flere unge spillere kommer frem og spiller regelmessig. Martin må på en måte ta en omstart, ellers er det for sent. Spørsmålet er om han klarer det. Det handler ikke om at hans fotballferdigheter har forsvunnet, men det er den psykiske biten og hvordan han skal utvikle det som må på plass. Han trenger noen som kan hjelpe ham på veien. Det er for mye å forlange at man skal gå til treneren og kreve at han skal spille på A-laget, understreker Björn Andersson.

Mathisen: – Vi hadde forventet mer av Ødegaard
TV 2-ekspert Jesper Mathisen har tidligere uttalt at han hadde forventet mer at Martin Ødegaard i Heerenveen.

– Vi håper at han skal levere på et høyere nivå enn det han har gjort allerede nå. I Heerenveen er det ikke så mange som er blitt imponert. Det har ikke vært den Ødegaard som vi ble så glad i da han var 15-16 år og preget norsk fotball. Han har ikke hatt den lekenheten og selvtilliten på klubblag, selv om han har gjort enkelte gode landskamper, sa Mathisen forrige måned.

– Når det er sagt så har Ødegaard alle muligheter til å bli en fantastisk spiller både i Europa og for landslaget, hvis han er tålmodig. Jeg har fremdeles stor tro på at han klarer det, selv om jeg ikke er like sikker som da jeg så ham herje med 20 år eldre spillere i Norge. Han har en touch, ballbehandling og balanse som allerede er i toppklasse, men han har slitt med å ta overgangen til skikkelig voksenfotball, som den han møter i Europa, poengterte TV 2-eksperten.