INGEN SUKSESS: Pål Lydersen ble aldri noen suksess for Arsenal. Her er han i aksjon i en VM-kvallifisering-kamp for Norge.
INGEN SUKSESS: Pål Lydersen ble aldri noen suksess for Arsenal. Her er han i aksjon i en VM-kvallifisering-kamp for Norge. Foto: Johansen, Erik

Nordmann inkludert i «tidenes dårligste Nord-London-derby-ellever»

Den engelske avisen Mirror har kåret de elleve dårligste spillerne til noensinne å spille i et Nord-London-derby, og blant dem finner man en nordmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På søndag er det duket for tidenes siste Nord-London-derby på White Hart Lane.

I den anledning har den engelske avisen Mirror kåret de elleve dårligste spillerne til noensinne å spille i derbyet, og norske Pål Lydersen har fått den tvilsomme æren av å bli inkludert.

Begrunnelsen er imidlertid ikke av det mest seriøse slaget.

– Han spilte i to Nord-London-derby, og tapte begge – «go figure».

Lydersen dukket også opp i en lignende kåring hos Telegraph i fjor. Mye av grunnen er nok utenomsportlig, og helt uforskyldt.

I kjølvannet av Lydersens overgang fra Start til Arsenal i 1991 kom det nemlig frem at Arsenals manager George Graham hadde fått flere millioner kroner av Lydersens agent, Rune Hauge, som en del av overgangen. Da dette ble kjent i media ble det en stor skandale og Graham fikk til slutt sparken som følge av det hele.

Dermed er Pål Lydersen et navn mange i Fotball-England kjenner igjen, om enn av feil årsaker.

Pål Lydersen spilte for Arsenal fra 1991 til 1994 og fikk med seg totalt 16 ligakamper for London-klubben, inkludert to oppgjør mot Tottenham.

Han har tidligere uttalt seg til TV 2 om tiden i Arsenal.

– Jeg hadde jo ønsket å spille mer, men det var en tøff gjeng å konkurrere mot. Med spillere som Tony Adams, Martin Keown, Lee Dixon og Nigel Winterburn var det naturligvis vanskelig å komme inn på laget. De var uhyre samspilte og med de fire bak slapp Arsenal omtrent ikke inn mål, sa han i 2016.

Resten av det avisen kaller «The WORST XI» er:

Målvakt: Alan Miller (Arsenal)
Forsvar: Alton Thelwell (Tottenham)
Forsvar: Goran Bunjevcevic (Tottenham)
Forsvar: Ricardo Rocha (Tottenham)
Midtbane: Glenn Helder (Arsenal)
Midtbane: Stephane Dalmat (Tottenham)
Midtbane: Michael Brown (Tottenham)
Midtbane: Denilson (Arsenal)
Angrep: Roberto Soldado (Tottenham)
Angrep: Helder Postiga (Tottenham)