Aloha, gatemat fra Hawaii

Poke bowl er gatemat som selges fra matvogner. Denne retten er fra Hawaii og er lett å lage hjemme. Retten er smaksrik, fristende, sunn og mettende. Hovedingrediensene er rå fisk, ris og grønnsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Poke bowl (uttales ”poh-kay”) er «Gatemat» fra Hawaii.

Dette trenger du til 4 personer

Kok sushiris etter anvisning på pakken, men UTEN riseddik og sukker

Tilbehør:

Her velger du selv hva du vil bruke og hvor mye du vil ha av hver sort.

  • finhakket vårløk
  • strimlet salat
  • mango i terninger
  • avocado i strimler/terninger
  • agurk i strimler
  • rogn
  • syltet rødløk (se oppskrift)
  • Waakame (sjø alge salat) og ev chilimajones,
  • hvitløkmajones ev mer av marinaden
  • Laks, tunfisk, kveite, skalldyr velg det du har tilgang på og det du liker.

Bergen 150-200 g laks / fisk pr. person i litt store terninger og/ eller annen fisk / skalldyr

Marinade til 4 personer:

  • 2 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 1-2 ts sesamolje
  • 1–2 fedd finhakket hvitløk
  • 1-2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 – 2 ts finhakket chili
  • Saft og finrevet skall av ½ stor sitron

Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker. Vend fisk/skalldyr i biter i marinaden.

Anretning:

Start med å legge” lun” ris i bunnen av en bolle, fortsett med fisk og tilbehør.

Syltet rødløk.

Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over løken.

Sunn og smakfull fredagsrett med rå fisk. Foto: Wenche Andersen
Sunn og smakfull fredagsrett med rå fisk. Foto: Wenche Andersen

Anrett i en liten bolle og spis med spisepinner eller en gaffel (norsk variant)

Retten serveres nylaget.