Sigrid (37) ønsker mer åpenhet om fødselsskader:

– Kvinner burde ikke gå og skamme seg over det

God kveld Norge (TV 2): Komiker og programleder Sigrid Bonde Tusvik synes det er leit at kvinner ikke snakker åpent om skader fra fødselen.

Komiker, Gullruten-programleder og podcast-dronning Sigrid Bonde Tusvik har aldri vært fremmed for å snakke om kropp og seksualitet – heller ikke sin egen.

– Jeg har jo vokst opp med en mor som er seksuallærer, så hun har jo vært veldig åpen med meg. Derfor er ikke jeg noe flau over å snakke om mine seksuelle ting, sier Sigrid Bonde Tusvik til God kveld Norge i kveldens sending.

Fødte på riksdekkende TV

Da hun fødte for første gang, gjorde hun det på riksdekkende TV i serien «Sigrid blir mamma» på TV 2. Nå er datteren Jenny blitt tre år, og hun har fått en lillebror.

Da lillebror Jens (1) skulle ut, ville det kanskje blitt litt for mye for den gjennomsnitlige TV-seer å ta del i fødselen.

– Jeg fikk den største revnegraden man kunne få, som jo er litt ubehagelig å tenkte på. Altså. Du kan ikke få en verre skade enn det jeg fikk, da, forteller 37-åringen åpenhjertig.

Ønsker åpenhet

Sigrid håper at hennes åpenhet rundt temaet kan få flere til å snakke åpent om det.

– At det finnes kvinner der ute som går og skammer seg over fødselsskader i mange år, uten å en gang snakke med mannen sin om det. Det er ikke bra, konstaterer hun.

Hun retter også en stor takk til det norske helsevesenet, som har stilt opp og gitt henne den hjelpen hun har trengt oppe i det hele.

– Det er jo fantastisk at vi har et helsevesen som idet du har driti på draget, bokstavelig talt, og fått en unge ut av feil hull, så kommer det folk og ordner opp.

Hun jobber fortsatt med å få underlivet sitt på rett kjøl, og gjør oppstrammende øvelser hver dag.

– Foreløpig så lekker jeg veldig mye luft, men jeg bæsjer i alle fall ikke på meg, som jo masse kvinner der ute gjør!

Se hele reportasjen med Sigrid i God kveld Norge i kveld kl. 22.10 på TV 2.