KONFLIKT: Svein-Erik Edvartsen har fått dommerkollegaene mot seg. 
KONFLIKT: Svein-Erik Edvartsen har fått dommerkollegaene mot seg.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dommerforeningen mener Edvartsen bør fjernes

Ifølge NRK mener Dommerforeningen at Svein-Erik Edvartsen ikke kan fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge NRK er Dommerforeningens innstilling etter onsdagens krisemøte krystallklar: Svein-Erik Edvartsen kan ikke fortsette slik situasjonen er nå.

Innstillingen skal ha fått enstemmig støtte blant medlemmene som var tilstede, og ble sendt til NFF torsdag formiddag.

Etter det TV 2 erfarer er dommersjef Terje Hauges intensjon å følge innstillingen fra dommerne. Det er han som til en enhver tid bestemmer hvilke dommere som skal i aksjon i Eliteserien.

Hauges sjef, NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn, bekreftet tidligere torsdag til TV 2 at han har mottatt innstillingen fra dommerne.

– Ja, jeg fikk det for ti minutter siden og har skummet gjennom innholdet. Det er ikke blitt realitetsbehandlet, og vil ikke bli det den nærmeste timen. Vi har bedt om et råd og vil bruke nødvendig tid på å saksbehandle dette, sier Fisketjønn, som ikke ønsker å kommentere hvem som er involvert i den videre prosessen.

Dramatisk krisemøte
Det skal ha vært svært høy temperatur under onsdagens krisemøte på Gardermoen, der mange dommere tok ordet og sa sin mening om saken.

TV 2 vet at flere dommere - minst ti - har gitt beskjed til NFF om at de ikke lenger ønsker å være dommer så lenge Edvartsen er en del av teamet.

TV 2 sitter på en epost sendt til dommersjef Terje Hauge, med kopi til NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt, hvor vedkommende gjør det tydelig at han vil slippe alle fremtidige oppdrag sammen med Edvartsen.

– Et veldig stygt spill
Dommer Svein-Erik Edvartsen møtte TV 2 og andre medier torsdag ettermiddag.

– Som sikkert alle forstår så er det et veldig stygt spill som foregår nå. Dere må snakke med John Christian Elden om denne saken, uttalte dommeren.

Litt senere møtte TV 2 Sporten den profilerte advokaten på hans kontor. Der går han langt i å antyde at andre dommere må forholde seg til de samme retningslinjene som Edvartsen.

– Edvartsen fikk kritikk da han i mars kritiserte dommersjefen for sammensetningen av assistentdommere og mentor. Den kritikken tok han til etterretning, og sa at det ikke skal gjenta seg, etter at han fikk beskjed om at det var illojalt. Da forventer han at andre dommere gjør det samme, forteller Elden.

Han avviser at Edvartsen tidligere uttalelser torsdag, der dommeren sa «at det foregår et stygt spill», var rettet mot dommerkollegaer eller NFF.

– Det var et utspill han rettet fordi han var irritert på media. Jeg oppfatter at de uttalelsene var rettet mot media, men det må han svare for selv, sier Elden.