BONSA TIL TYSKLAND: Alexander Bonsaksen gleder seg til å ta fatt på nye eventyr, og til å få sett litt mer til snowboard-kjæresten Silje Norendal.
BONSA TIL TYSKLAND: Alexander Bonsaksen gleder seg til å ta fatt på nye eventyr, og til å få sett litt mer til snowboard-kjæresten Silje Norendal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norsk landslagsstjerne til Tyskland

Skal få en lederrolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to år i Finland skifter den ferske finske mesteren Alexander Bonsaksen beite. Tyske Iserlohn Roosters skal bygge laget sitt rundt nordmannen.

– Jeg har lyst til å prøve noe helt nytt. Jeg hadde flere tilbud her i Finland, men nå jeg først skulle forlate Tappara, så tenkte jeg at da kunne jeg gjøre noe annet. De jeg har pratet med som har spilt i Tyskland, har bare positive ting å si, forteller Bonsaksen til TV 2 Sporten.

Han forlater Tappara med ett seriemesterskap og to sluttspillseirer på to sesonger. Bonsaksen har bidratt til de grader, og denne sesongen var han backen med best pluss/minus-statistikk (+ 23) i ligaen. Derfor har også hans nye klubb store planer for nordmannen.

– Sportssjefen kom til Finland, og vi har hadde gode samtaler. De er gjennom en prosess der de skal bygge nytt lag, og de ønsker meg som en av lederfigurene der, sier 30-åringen.

– En flott utfordring
Iserlohn Roosters havnet på tredjeplass forrige sesong, men var helt i bunnen denne sesongen. Derfor må de ta grep.

– Det er en flott utfordring for meg å få være med på det, og få en stor rolle i et lag som sikter høyt. Det er sikkert ti spillere som skal skiftes ut, så det blir bra.

Iserlohn er en liten by med snaut 100 000 innbyggere. Hallen er heller ikke veldig stor, men den er kjent som en av de hallene med best trykk blant hjemmesupporterne. Det er med andre ord en liten heksegryte Bonsaksen skal spille sin hjemmekamper i.

– Det er visst helt sykt trykk der, og de har en veldig bra kultur på sport. I tillegg er det kun en kort kjøretur fra Dortmund, så det blir nok noen kamper på Westfalen også, ler han.

Får sett kjæresten mer
Alexander Bonsaksen er kjæreste med snowboard-esset Silje Norendal. Hun har enormt mange reisedøgn i løpet av et år, samtidig som Bonsaksen selv har vært opptatt med ishockey i Tampere i Finland. Nå får de sett langt mer til hverandre.

– Det blir langt lettere nå. Hun reiser mye rundt, og er en del i alpene i Mellom-Europa. I tillegg er det lettere for meg å reise ut fra Tyskland til USA og andre steder. Hun bruker jo også å lande litt rundt omkring, så da får vi sett hverandre mer.

Selv om Bonsaksen vant sluttspillet i Finland, og har spilt sin siste kamp for Tappara, er sesongen fremdeles ikke ferdig. Nå venter VM for Norge.

– Vi har et veldig bra lag, men må unngå skader frem til det starter. Jeg får en kjapp tur innom Norge, før jeg drar ned til Paris. Jeg har store forhåpninger om at vi kan gjøe et bra mesterskap, avslutter han.