BLODIG: Yoann Offredo la ut disse sjokkerende bildene på sin egen Facebook-side etter hendelsen. 
BLODIG: Yoann Offredo la ut disse sjokkerende bildene på sin egen Facebook-side etter hendelsen.  Foto: facebook.com/yoann.offredo

– Han kalte meg en sønn av en hore

Bildene av en blodig og forslått Yoann Offredo gikk verden rundt etter syklistens Facebook-innlegg. Nå kommer den anklagede personen ut med en helt annen versjon.

Da proffsyklisten Yoann Offredo ble angrepet under en treningsøkt tidligere denne uken, strømmet det til med sympatierklæringer.

Franskmannen, som sykler for Wanty-Groupe Gobert, skrev om hendelsen på Facebook og fortalte at han hadde blitt angrepet med et balltre. En brukket nese, forslåtte ribbein og blåmerker over hele kroppen, var resultatet.

Nå melder danske Ekstra Bladet at den anklagede parten i saken har kommet ut med sin versjon av hendelsen.

– Det var jeg som ble overfalt
Mannen, som kaller seg «Berto», forteller til den franske radiostasjonen France Bleu at det i realiteten var han som ble overfalt av Offredo og hans treningskamerater.

– De sa at jeg kjørte for tett på, men dette ville aldri skjedd hvis de hadde syklet på rekke som alle andre.

Bygningsarbeideren «Berto» beskriver videre hvordan Offredo holdt seg fast i bilen hans, mens han gjentatte ganger langet ut etter «Berto» gjennom det åpne vinduet.

Et kosteskaft, ikke et balltre
Ifølge «Berto» var det heller aldri snakk om noe balltre.

– Min tante var passasjer. Hun tok igjen med et kosteskaft for å få ham til å slippe taket, sa han til den franske radiokanalen.

Det var etter tantens slag med kosteskaftet at Offredo skal ha ytret ordene som fikk det til å svartne for «Berto».

– Jeg kom ut av bilen, og jeg kunne forsvare meg selv. Han kalte meg «en sønn av en hore», og det var da jeg brakk nesen hans. Det var ikke jeg som begynte.

«Berto» hevder videre at han kjører den samme strekningen hver dag, og at han har latt seg irritere over syklistenes oppførsel.

– De kjører som det passer dem.

Yoann Offredo har ennå ikke kommentert de nye opplysningene i saken.