Klokken 20.20 torsdag kveld ankom bombegruppen Røros lufthavn. En time senere kunne de konkludere med at funnet ikke var noe som truet sikkerheten på flyplassen.

Politiet i Sør-Trøndelag meldte torsdag ettermiddag at de undersøker last på Røros lufthavn og har innført sikkerhetstiltak fram til undersøkelsene er utført.

Det er indikasjoner på at lasten har vært i kontakt med sprengstoff eller at det har vært eller er sprengstoff i lasten.

Lastens avsender, mottaker og innhold er kjent, opplyser politiet rundt klokken 16.30. Lasten er transportert via minst en flyplass. Det er ukjent når flyplassen kan åpnes igjen.

Utslag på «bombesniffer»

Informasjonssjef Ove Narvesen i Avinor sier til TV 2 at en av «bombesnifferne» gjorde utslag i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

– De har iverksatt beredskapstiltak etter rutiner og lufthavnen er foreløpig stengt og tømt for folk. Politiet har ansvar for alt videre arbeid, sier Narvesen.

En «bombesniffer» skanner bagasje og gods for materialer som ikke er ønsket om bord i fly. Skanneren skal ha gjort utslag på gods som skulle være med på flyet.

Avsperret

Det var avisa Rørosnytt.no som først meldte at flyplassen er avsperret. Avisa trykker et bilde av politipatruljer som sperrer atkomstveien til flyplassen.

Jernbanen, som går rett ved flyplassen, er også stengt. NSBs informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby bekrefter overfor TV 2 at Rørosbanen er stengt ved flyplassen og henviser til politiet for ytterligere opplysninger.

Ap-topp ble stanset

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng skulle vært med Widerøe-flyet til Oslo med avgang klokken 15.15. Flyet ble kansellert.

– Jeg ble stoppet av politiet på tur inn med informasjon om at det var en situasjon på flyplassen som gjorde at vi måtte vente. Litt senere fikk vi informasjon om at flyplassen ble evakuert og at flyet ble kansellert, sier Stenseng til TV 2 torsdag ettermiddag mens hun sitter på et tog i retning Oslo.

Hun roser politiet og personellet på flyplassen for god informasjon og håndtering av saken.

TV 2 følger saken