TV 2 fortalte i går saken om 27 år gamle Cecilie Brenden Høgtorp, som bor på sykehjem i Elverum.

Lørenskog-jenta har alvorlig ryggskader og sterke smerter. Hun sitter i rullestol.

Cecilies ønske er å flytte nærmere familien, som bor i Skedsmo kommune i Akershus. Hun har ingen tilknytning til Elverum, men endte opp der fordi hennes tidligere samboer hadde flyttet dit på grunn av jobb.

Ifølge Cecilie har hun fått beskjed av Skedsmo kommune om at hun må skaffe seg leilighet selv. Dette har av flere grunner vært vanskelig for 27-åringen. Hun mener også at det har vært vanskelig å forholde seg til kommunen og at hun har følt at hun ikke blir hørt.

Allerede før media omtalte saken var det avtalt et møte mellom Skedsmo kommune og Cecilie torsdag.

Ikke håp om snarlig løsning

Da TV 2 snakker med Cecilie torsdag ettermiddag, sier hun at hun har blandede følelser, og at det kom lite ut av møtet.

– De sier at jeg skal få bistand av boligkontakten i Skedsmo til å finne meg en bolig på privatmarkedet. Men det kan ta flere måneder. Jeg har ikke råd til å leie privat slik situasjonen er nå, men jeg håper å få stønad. Nå skal Nav Skedsmo se på saken min, og det er bra.

Kommunaldirektør for helse- og sosialsektoren i Skedsmo, Arild Hammerhaug, sier til TV 2 at kommunen ikke kan garantere noe, men at de vil gjøre det de kan.

– Det jeg kan si er at hun vil få hjelp av boligkonsulenten til å finne en privat bolig.

– Hvor lang til vil det ta?

– Det kan jeg ikke si noe om.

– Finnes det ledige boliger som er tilrettelagt rullestolbrukere på det private markedet i Skedsmo kommune nå?

– Det vet jeg ikke. Men vi har kontakt med utleiere, og derfor oversikt over flere boliger enn de som ligger ute på Finn.no. Det er fagfolk hos oss som jobber spesielt med dette. Vi har mange brukere i Skedsmo, og de aller fleste bor privat. Vi ønsker ikke at folk bor i kommunal bolig over tid, og det er et krav om botid på to år i kommunen før man kan søke.

– Men vil Cecilie ha råd til å leie privat?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hennes økonomi. Men det finnes støtteordninger, som vil vurderes. Og når hun har funnet en egnet bolig, vil vi se på hvilke behov hun har i hverdagen.

– Er dere fornøyd med oppfølgingen Cecilie har fått hos dere?

– Ja, det er jeg. At hun har stått fram i media og at saken har vært omtalt i media, har ikke forandret noe. Denne saken er ikke enestående for oss.

– Skedsmo kommune tar ikke selvkritikk i saken?

– Nei. Vi fikk først melding om denne saken i mars. Nå er det slutten av april. Jeg synes det har gått ganske raskt.