TIL GIROEN: Sindre Lunke ble torsdag tatt ut til å sykle Giro d'Italia.
TIL GIROEN: Sindre Lunke ble torsdag tatt ut til å sykle Giro d'Italia. Foto: TV 2

Lunke tatt ut til Giro d'Italia

Nordmannen sykler sin andre Grand Tour.

Torsdag offentliggjorde Team Sunweb hvilke ryttere som skal sykle årets utgave av Giro d'Italia.

Sett med norske øyne var det gledelig at laget fant plass til Sindre Lunke.

Lunke, som forrige uke syklet både Fleche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, er en av åtte Team Sunweb-ryttere som er plukket ut til å hjelpe lagets sammenlagtkandidat Tom Dumoulin.

Sannsynligvis eneste nordmann
Lunke syklet i fjor høst Vuelta a España, og 24-åringen blir nå den 21. nordmannen i historien til å sykle la corsa rosa.

Trønderen blir med det sannsynligvis den eneste nordmannen i årets første såkalte Grand Tour.

Odd Christian Eiking er også aktuell for sitt FDJ-lag, men askøyværingen uttalte senest forrige uke at sykdom de siste ukene har gjort Giro-mulighetene mindre enn de opprinnelig var.

I tillegg til Lunke og Dumoulin består laget av Simon Geschke, Phil Bauhaus, Chad Haga, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Georg Preidler og Tom Stamsnijder.

Skal hjelpe Dumoulin
I Giroen vil Lunke, en av lagets bedre klatrere, jobbe for Dumoulin, som for første gang i karrieren sykler for en sammenlagtplassering i en Grand Tour. Nederlenderen har fra før etapper i både Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia, og har i tillegg hatt ledertrøyen i de to sistnevnte. I Rio i fjor sommer tok han OL-sølv på tempoen.

– Det vil bli tre tøffe uker. På de vanskelige etappene har vi Simon, Georg, Sindre og Chad til å støtte Tom, mens Laurens og Wilco være de som skal hjelpe ham i finalen. Laurens har med seg mye erfaring, og Wilco har selv fått en topp ti-plassering her tidligere. Tom (Stamsnijder) er motoren som kan hjelpe oss både der det er kupert og flatt, sier trener Aike Visbeek.

Før starten på Sardinia neste uke skal Lunke sykle TV 2-sendte Tour of Yorkshire fra fredag til søndag denne uken.