FARVEL TIL DETTE: Nyheten om nye Nadderud er kjærkommen for Stabæk.
FARVEL TIL DETTE: Nyheten om nye Nadderud er kjærkommen for Stabæk. Foto: Pedersen, Terje

Nye Nadderud får plass til 8000: – Alfa og omega for Stabæk

Nye Nadderud får en kapasitet på 8000 tilskuere.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen mener prosjektet er en forutsetning for klubbens videre toppsatsing.

Onsdag kveld ble det vedtatt i kommunestyret i Bærum å gå for å bygge et nytt stadionanlegg på Nadderud. I motsetning til i dag skal den nye arenaen samles under ett tak med tribuner både på lang- og kortsidene.

– Fra et sportslig ståsted er det alfa og omega for Stabæk og fotballen i området at man fornyer det som er en slitt og utdatert stadion. Dette vil komme både topp og bredde til gode, sier Olsen til Eurosport.no og legger til:

– Dette prosjektet er en forutsetning for fortsatt toppsatsing i Stabæk. Vi lykkes innimellom nå, men på lang sikt henter tyngdekraften oss inn igjen. Bare se på hvordan det gikk i fjor, vi sliter med å være stabile.

Vedtaket om å bygge nytt på Nadderud ble gjort nesten enstemmig. Det var et fellesforslag fra Høyre og Arbeiderpartiet som vant fram.

– 8000 tilskuerplasser er en helt riktig kapasitet for dette anlegget når vi sammenligner med tilsvarende anlegg rundt om i Norge. Dessuten er det krav om minimum 8.001 plasser for å få spille UEFA-kamper, så dette blir bra, sier Morten Skauge (H) til Budstikka.

(©NTB)