RETT I FENGSEL: Greg Laird ble dømt til fengsel i fire år og to måneder etter at han forsøkte å voldta en 82 år gammel kvinne. Foto: Politiet
RETT I FENGSEL: Greg Laird ble dømt til fengsel i fire år og to måneder etter at han forsøkte å voldta en 82 år gammel kvinne. Foto: Politiet

82-åring tok balletak på mannen som forsøkte å voldta henne

Pensjonist hylles som en helt etter at hun slo ned Greg Laird (29) og kløp ham i kjønnsorganet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Greg Laird (29) ble tirsdag dømt til fire år og to måneder i fengsel i hjembyen Bletchey utenfor den engelske byen Buckinghamshire.

Laird tilstod et voldtektsforsøk på en 82 år gammel kvinne, samt for å blant annet ha forsøkt å føre sin egen penis inn dørsprekken til en annen kvinne.

Aktor Sandra Beck sier ifølge lokalavisa The Bucks Herald at voldtektsforsøket ble avbrudd fordi 82-åringen slo ham og tok grep rundt kjønnsorganet hans.

Laird klarte å legge kvinnen i bakken, og forsøkte å få hånda under BH-en hennes samtidig som han befølte seg selv.

Aktor Sandra Beck sier at kvinnen ropte: «Jeg er 82! Jeg er 82 og vil ikke dette!».

Tidligere på dagen gikk Laird rundt i Bletchey og tittet inn vinduene til folk, kledde av seg på underkroppen, masturberte mot en vegg og forsøkte å føre sin egen penis inn i dørsprekken til en fremmed kvinne.

La på sprang etter balletaket

Voldtektsforsøket tok en brå slutt da pensjonisten bokstavelig talt tok grep. Hun fikk vridd seg om, og ga ham en solid kilevink.

– Deretter tok hun tak i penisen for å stanse det han holdt på med, forteller aktor Beck.

Greig Laird la på sprang, men ble pågrepet like etter.

I avhør har 82-åringen fortalt at hun er sterkt preget etter hendelsen.

– Før dette skjedde, var jeg en utadvendt kvinne som hoppet på bussen for å dra på handletur, og jeg bekymret meg ikke for noe. Siden dette skjedde, er jeg redd for å handle alene, og jeg nekter å gå av på det busstoppet. Jeg må gå av på neste, og så den lange veien rundt, sa hun.

Lairds forsvarsadvokat Lyall Thompson sier at klienten ikke vet hvorfor han gjorde som han gjorde denne dagen.

– Han sier at han aldri har opplevd denne trangen før. Han sa: «Jeg var opphisset, og så denne kvinnen og bare tok tak i henne», sier han.

Heiet på av dommeren

Før dommen falt, la ikke dommer Francis Sheridan skjul på at hun beundrer den hardtslående 82-åringen.

– De eldre har krav på beskyttelse fra retten, på samme måte som de svært unge, fordi de er så sårbare. Når det er sagt, ga hun deg et godt slag i ansiktet. Det at hun tok opp kampen mot deg, gjorde at politiet kunne ta en DNA-test som identifiserte deg. Jeg gratulerer henne med det, sa han.