SNUR: President Donald Trump mener nå at USA vil ha et utbytte av NAFTA-avtalen, og sier de ikke vil trekke seg fra handelsavtalen med Canada og Mexico.
SNUR: President Donald Trump mener nå at USA vil ha et utbytte av NAFTA-avtalen, og sier de ikke vil trekke seg fra handelsavtalen med Canada og Mexico. Foto: Susan Walsh

Trump snur: Vil ikke trekke seg fra handelsavtale

President Donald Trump har kalt NAFTA «tidenes dårligste handelsavtale», men vil nå likevel ikke bryte ut av avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidenten har tidligere truet med at han vil at USA skal trekke seg ut av North American Free Trade Agreement (NAFTA).

Men ifølge nyhetsbyrået AP har Trump nå gitt beskjed til handelspartnerne Canada og Mexico, at USA ikke vil trekke seg ut av avtalen.

Trump har tidligere gått hardt ut mot avtalen, som han mener har vært noe av årsaken manglende arbeidsplasser for amerikanere. Det uttalte Trump senest i forrige uke.

Presidenten har også tidligere kalt NAFTA «tidenes dårligste» handelsavtale.

Men nå har Trump altså snudd.

Den overraskende annonseringen kom sent onsdag, amerikansk tid.

Nå vil derfor Donald Trump gå i nye samtaler med Canadas statsminister Justin Trudeau og Mexicos president Enrique Peña Neito for utarbeidelse av en avtale som kan gagne de tre landene.

– Det er mitt privilegium å videreføre NAFTA gjennom reforhandlinger. Det er en ære å forhandle med både president Peña Nieto og statsminister Trudeau, og jeg tror sluttresultatet vil gjøre alle tre landene sterkere og bedre, sier presidenten i en skriftlig uttalelse.