Edvartsen ble sendt på gangen under krisemøte

Norsk fotballdommerforening hemmelighetsfull etter krisemøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gardermoen/Bergen (TV 2): Klokken 16 i ettermiddag møttes samtlige dommere og assistentdommere i eliteserien til oppvaskmøte. Der var også Svein-Erik Edvartsen selv til stede.

Det samme var dommersjef Terje Hauge, som har kalt inn til møtet. I rommet var også Nils Fisketjønn, leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, som fungerer som ledende organ for dommerstanden.

Rundt 40 minutter ut i møtet kom Terje Hauge, Nils Fisketjønn og Bjarne Berntsen ut av møtelokalet og ble stående på gangen, mens dommerne snakket seg i mellom inne på møterommet.

Etter at møtet hadde vart noen timer gikk også Edvartsen ut av møterommet, mens resten av dommerne ble sittende å diskutere. Klokken 19.20 hadde dommerne sittet der i tre kvarter uten Edvartsen.

20 minutter senere ble Terje Hauge, Bjarne Berntsen og Nils Fisketjønn kalt inn igjen, og ikke lenge etter var også Edvartsen tilbake på møterommet.

– Han var ute av møtet fordi vi hadde behov for å diskutere situasjonen sammen med medlemmene. Utover det har vi ingen kommentar, sier styrleder Ola Hobber Nilsen i Norsk fotballdommerforening etter møtet.

Taus Edvartsen
Like før klokken 20.00 ble toppdommernes krismøte avsluttet etter nesten fire timer.

– Det er bare de der inne som skal snakke, sier Svein-Erik Edvartsen i det han haster forbi etter møteslutt, og henviser til Ola Hobber Nilsen, Terje Hauge og Nils Fisketjønn.

Nilsen vil ikke gå i detalj om hva som ble sagt på møtet, og sier han har lyttet til medlemmenes innspill, og at han skal sammenfatte det i et innspill som vil bli sendt til NFF torsdag.

– Det var ok møte, alle som har lyst til å si noe har sagt noe, sier Hobber Nilsen.

– Er dere fornøyd med Edvartsens holdning på møtet?

– Eh, det som er vår kommentar nå, er at vi har fått innspill. Som styreleder er det mitt ansvar å notere ned de innspillene, og basert på dem må vi gi et innspill til Norges Fotballforbund. Det er de som skal behandle det videre.

– Kom det noen unnskyldning fra Edvartsen?

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva som er sagt i dette rommet før vi har gitt vårt innspill til Norges Fotballforbund, sier Hobber Nilsen.

– Beslutningen er hos oss
Ifølge NFFs konkurransedirektør var møtet en del av løsningsforslaget NFF kom med i møtet med Edvartsen fredag.

– Som en del av løsningsforslaget vi la på bordet forrige fredag, var et møte med dommerne en viktig del av det. Det møtet har nå skjedd. Prosessen er krevende. Nå avventer vi rådet vi ba om. Beslutningen er selvfølgelig hos oss, vi har bedt om et råd som vi får i morgen, sier Fisketjønn.

TV 2s kilder sa før møtet at dommerne hadde en klar forventning om en unnskyldning fra Edvartsen.

Tirsdag gikk flere dommerkollegaer hardt ut mot Svein-Erik Edvartsen og stemplet håndteringen hans av den pågående konflikten som svært uheldig.

TV 2 vet at det har blåst kraftig rundt Edvartsen internt i lang tid, men det hele utviklet seg først til en præriebrann da den profilerte toppdommeren brakte advokat John Christian Elden inn i striden i helgen. TV 2 har fått opplyst at Edvartsen-siden skal ha truet med millionsøksmål i saken, noe Elden selv benekter på det sterkeste.

– Svaret på det er nei, fastslo advokaten til TV 2 søndag.

Flere dommere skal ha gjort det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen igjen.

Vil ikke garantere at Edvartsen dømmer runde sju
Dommersjef Terje Hauge vil ikke kommentere innholdet på onsdagens møte.

– Vi forholder oss til det Ola har sagt, på at de kommer med et innspill eller råd til Norges Fotballforund i løpet av morgendagen, sier dommersjef Hauge til TV 2.

Han vil ikke garantere at Edvartsen, som fortsatt ikke har dømt noen kamper denne sesongen, skal få lov til å dømme i runde sju.

– Oppsettet til runde sju tar vi etter helgens kamper, og etter innspill fra foreningen. Det er langt igjen til vi setter den opp, men vi har hatt en plan om at Edvartsen skal inn i runde sju. Vi må avvente råd fra foreningen, til helgens kamper er spilt og på samtaler med Edvartsen, sier Hauge.

Opplever du at dommerne står på din side?

– På min side på den måte at de har gitt 100 prosent tillit til meg som dommersjef her ute, og det gir de veldig klart uttrykk for. Jeg har full tillit til dem, og de har full tillit til meg. Så får vi også høre på hvilke råd de kommer med i løpet av morgendagen, sier Hauge.