POSITIVE TILBAKEMELDINGER: FIFA-president Gianni Infantino er fornøyd med forsøkene med videodømming, og vil innføre teknologien i VM.
POSITIVE TILBAKEMELDINGER: FIFA-president Gianni Infantino er fornøyd med forsøkene med videodømming, og vil innføre teknologien i VM. Foto: Claudio Reyes

Infantino bekrefter: Det vil bli brukt videodømming i Russland-VM

FIFA-president Gianni Infantino bekreftet på en pressekonferanse onsdag at videodømming skal innføres til VM i Russland 2018.

Videodømming har vært et hett tema den siste tiden, spesielt etter den feilaktige utvisningen av Arturo Vidal i Mesterliga-kvartfinalen mellom Real Madrid og Bayern München.

FIFA-president Gianni Infantino har tidligere vært svært positiv overfor ideen om å innføre videodømming. Nå bekrefter den italienske presidenten at videodømming skal innføres til VM i Russland i 2018.

– Vi vil innføre videodømming, fordi vi har bare fått positive tilbakemeldinger, sa Infantino på en pressekonferanse onsdag.

Brukt tidligere
Tidligere i år ble teknologien testet ut i privatlandskampen mellom Frankrike og Spania, og for første gang i historien ble et mål annullert som et resultat av videodømming.

Teknologien ble også brukt under VM for klubblag i 2016.

Den britiske avisen Guardian har tidligere meldt at teknologien vil bli brukt i neste års FA-cup.

Ifølge BBC kan videodømmingen kun brukes i situasjoner som angår mål, røde kort, straffer, og i tilfeller hvor dommeren har straffet feil spiller.